Ιταλία: Επετειακό γραμματόσημο αφιερωμένο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Σφοδρές αντιδράσεις

Ιταλία: Επετειακό γραμματόσημο αφιερωμένο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Σφοδρές αντιδράσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι / EPA
0

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η χώρα προχωρά στην έκδοση επετειακού γραμματόσημου αφιερωμένου στον «Καβαλιέρε».

Η έκδοση του επετειακού γραμματόσημου από τα Ιταλικά Ταχυδρομεία προχωρά έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι και προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Σε ανακοίνωσή τους βουλευτές του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» τονίζουν, πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να τιμηθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «ένας σπουδαίος Ιταλός»

«Το γραμματόσημο που θα αφιερωθεί στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο θα εκδοθεί έναν χρόνο ακριβώς μετά τον θάνατό του, αποτελεί την κατάλληλη αναγνώριση για έναν σπουδαίο Ιταλό, ο οποίος τίμησε και υπηρέτησε την αβασίλευτη δημοκρατία της χώρας μας σε κάθε του ρόλο: του επιχειρηματία, του ανθρώπου του αθλητισμού, του πολιτικού και του ηγέτη», ανέφεραν χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας Λίτσια Ροντζούλι αλλά και ο βουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Εμίλιο Ρούσο.

Ωστόσο η απόφαση αυτή έφερε αντιδράσεις. Συγκεκριμένα η οργάνωση Wikimafia, η οποία μάχεται το μαφιόζικο και οργανωμένο έγκλημα, εξέφρασε την αντίθεσή της και ξεκίνησε να συλλέγει υπογραφές πολιτών. Μάλιστα ζητά από τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα να μπλοκάρει την έκδοση του σχετικού γραμματόσημου, με αναφορά στην καταδίκη του «Καβαλιέρε» για αδίκημα φορολογικής απάτης, αλλά και στην όλη του συμπεριφορά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM