Ιταλία: Άδεια άνευ αποδοχών σε εργαζομένους γηροκομείου που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, με τη «βούλα» δικαστηρίου

Ιταλία: Δικαστής υπέρ της άδειας άνευ αποδοχών σε εργαζομένους γηροκομείου, μετά την άρνησή του να εμβολιαστούν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Δικαστής στην Ιταλία απέρριψε την προσφυγή υπαλλήλων γηροκομείων, οι οποίοι τέθηκαν σε άδεια άνευ αποδοχών επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

 

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν δέκα εργαζόμενοι σε δύο γηροκομεία στην πόλη Μπελούνο στο Βένετο. Τον Φεβρουάριο οι συγκεκριμένοι- δύο νοσηλευτές και 8 άλλα μέλη του προσωπικού- αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να βγουν σε υποχρεωτική άδεια.Στη συνέχεια, κρίθηκαν ακατάλληλοι για υπηρεσία, κάτι που επέτρεψε να τεθούν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών. Οι συγκεκριμένοι προσέφυγαν στο δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι το σύνταγμα τους δίνει την ελευθερία να επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν.

 

Όμως η δικαστής Άννα Τράβια απέρριψε τις ενστάσεις τους. «Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην αποτροπή της αρνητικής εξέλιξης της ασθένειας που προκαλείται από τον ιό, όπως αποδεικνύεται από τη δραστική μείωση των θανάτων στις κατηγορίες των πολιτών που μπορούν να εμβολιαστούν», τόνισε η δικαστής στην απόφασή της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM