Ιταλία: Αυτοκτονία συνταξιούχου που έχασε όλες τις αποταμιεύσεις, λόγω διάσωσης των τραπεζών

Ιταλία: Αυτοκτονία συνταξιούχου που έχασε όλες τις αποταμιεύσεις, λόγω διάσωσης των τραπεζών Facebook Twitter
3

Εβδομηντάχρονος Ιταλός συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην πόλη Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης, εξαιτίας της απώλειας του συνόλου των αποταμιεύσεών του που είχε καταθέσει σε λογαριασμό της τράπεζας Banca Etruria.

Πρόκειται για μια από τις τέσσερις ιταλικές τράπεζες οι οποίες ήταν έτοιμες να πτωχεύσουν και «διασώθηκαν» με ειδική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, και την οικονομική κάλυψη η οποία προσφέρεται από τις τρεις μεγάλες τράπεζες Unicredit, Ubi και Intesa San Paolo.

 Σύμφωνα με τις ενώσεις καταναλωτών, η εισαγγελία της Τσιβιταβέκια θα πρέπει να αρχίσει έρευνα για να αποδώσει ακριβείς ευθύνες σχετικά με την αυτοκτονία του Ιταλού ηλικιωμένου.

 Συνολικά, οι οικονομικές επιπτώσεις της όλης υπόθεσης αφορούν 130.000 άτομα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπλόκαρε την δυνατότητα προσφυγής στο ταμείο Προστασίας Αποταμιεύσεων και απαίτησε να πληρώσουν μέρος του κόστους της «διάσωσης» και οι πελάτες. Έτσι, όσοι είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους σε μετοχές και ομόλογα των τραπεζών Banca Εtruria, Carife, Carichieti και Banca Marche, είδαν να εξανεμίζονται τα χρήματά τους. Χθες, ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν είχε κάνει αναφορά στην ανάγκη «ανθρωπιστικών βοηθειών» για τους πελάτες των τεσσάρων αυτών τραπεζών, πολλοί από τους οποίους διαδήλωσαν έξω από την βουλή της Ρώμης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Έτσι, όσοι είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους σε μετοχές και ομόλογα των τραπεζών Banca Εtruria, Carife, Carichieti και Banca Marche, είδαν να εξανεμίζονται τα χρήματά τους."αρα δεν προκειται για καταθετη.σε καθε περιπτωση ειναι τραγικο το γεγονος.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ