Ιταλία: 919 θάνατοι σε μια ημέρα - 5.959 νέα κρούσματα

Ιταλία: 919 θάνατοι σε μια ημέρα - 5.959 νέα κρούσματα Facebook Twitter
GETTY
0

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 86.498 με τους νεκρούς να καταγράφουν σήμερα αρνητικό ρεκόρ, αλλά παρατηρείται μικρή μείωση των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, οι νεκροί έφτασαν συνολικά τους 9.134, ενώ παράλληλα, 10.950 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 80.539 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 8.215 άνθρωποι ενώ 10.361 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 919 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.959 νέα κρούσματα. 589 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.732 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.029 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 36.653 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 37.298 και οι νεκροί 5.402 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 11.588 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.267. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 7.497 , με 313 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται μικρή μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, με απόλυτο αρνητικό ρεκόρ των νεκρών.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα είπε ότι η περιφέρεια σκοπεύει να αυξήσει τα τεστ για την ανίχνευση του ιού, τα οποία από σήμερα και το εξής, θα γίνονται και σε όσους ασθενείς παρουσιάζουν ένα μόνο ύποπτο σύμπτωμα της ασθένειας.

Σαράντα τρεις γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία

Οι γιατροί, που έχουν χάσει έως τώρα την ζωή τους στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό είναι πλέον 43. Οι δυο τελευταίοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα που ζούσαν στο Μπέργκαμο και στο Λέκο, πέθαναν την περασμένη νύχτα.

Ο ιταλικός Τύπος συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι πολλοί γιατροί δεν έχουν λάβει ακόμη τις κατάλληλες προστατευτικές μάσκες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα προσευχηθεί για να λήξει η πανδημία

Ο πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθεί υπέρ της λήξης της επιδημίας.

Στην πλατεία θα μεταφερθούν μια βυζαντινή εικόνα, η οποία κατά την παράδοση προστατεύει τον λαό της Ρώμης, όπως και ένας ξύλινος σταυρός του 14ου αιώνα, που οι καθολικοί θεωρούν ότι βοήθησε σημαντικά στο να υποχωρήσει η πανούκλα από την ιταλική πρωτεύουσα το 1522.

Ο Φραγκίσκος θα δωρίσει επίσης τριάντα αναπνευστήρες, τους οποίους αγόρασε η Υπηρεσία Αγαθοεργιών του Βατικανού, στα νοσοκομεία της Ιταλίας που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM