Ιστορικό δερμάτινο κράνος της Αμέλια Έρχαρτ πουλήθηκε για 825.000$

Ιστορικό δερμάτινο κράνος της Αμέλια Έρχαρτ πουλήθηκε για 825.000$ Facebook Twitter
Φωτ.: Heritage Auctions
0

Προτού η Αμέλια Έρχαρτ γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, είχε κάνει άλλο ένα ταξίδι ορόσημο: υπήρξε η πρώτη που έκανε διατλαντική πτήση ως επιβάτιδα. 

Τώρα, ένα κομμάτι αυτής της ιστορικής στιγμής, το δερμάτινο κράνος που φορούσε σε εκείνο το ταξίδι, πουλήθηκε έναντι 825.000 δολαρίων. Σε τιμή δέκα φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση για 80.000 δολάρια.

Το 1928 η Έρχαρτ έκανε το ιστορικό ταξίδι από τον Καναδά ως την Ουαλία, με υδροπλάνο το οποίο πιλοτάριζαν ο Βίλμερ Στουλτζ και ο Λούις Γκόρντον. Τέσσερα χρόνια αργότερα διέσχισε με αεροπλάνο τον Ατλαντικό, μόνη της. Η εξαφάνισή της το 1937, ενώ προσπαθούσε να γίνει η πρώτη γυναίκα που πραγματοποιεί πετώντας τον γύρο του κόσμου, παραμένει μυστήριο. 

Ιστορικό δερμάτινο κράνος της Αμέλια Έρχαρτ πουλήθηκε για 825.000$ Facebook Twitter

Το κράνος πουλήθηκε σε ανώνυμο αγοραστή ενώ έως τώρα ήταν οικογενειακό κειμήλιο. Ο 67χρονος Άντονι Τουίγκς από τη Μινεσότα το κληρονόμησε πριν από 20 χρόνια, όταν πέθανε η μητέρα του και πίστευε ακράδαντα ότι το δερμάτινο κράνος ανήκε στην Έρχαρτ. Στο εσωτερικό του, στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions, φαίνεται γραμμένο το όνομα «A. Earhart». 

Ιστορικό δερμάτινο κράνος της Αμέλια Έρχαρτ πουλήθηκε για 825.000$ Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον  οίκο δημοπρασιών, το κράνος δόθηκε στη μητέρα του πωλητή τον Αύγουστο του 1929, όταν είχε πάει σε αγώνες αεροσκαφών στο Κλίβελαντ, στους οποίους είχε μετάσχει η Έρχαρτ. Της το έδωσε ένας φίλος της, που το βρήκε στο έδαφος, μετά από συνάντησή του με πιλότους στο σημείο προσγείωσης.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «τα πίνει» με τον ιδιοκτήτη της «Ρέξαμ», χολιγουντιανό ηθοποιό Ρομπ Μακέλενι

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «τα πίνει» με τον ιδιοκτήτη της «Ρέξαμ», χολιγουντιανό ηθοποιό Ρομπ Μακέλενι

Ο διάδοχος του θρόνου βρέθηκε στην Ουαλία για τον εορτασμό του Άγιου Δαβίδ - Δεν έκανε καμία δήλωση για την Κέιτ Μίντλετον, που παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τα Χριστούγεννα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Άλεκ Μπάλντουιν: Κράδαινε το όπλο και φώναζε να το ξαναγεμίσουν πριν το δυστύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς

Διεθνή / Άλεκ Μπάλντουιν: Κράδαινε το όπλο και φώναζε να το ξαναγεμίσουν πριν το δυστύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς - Βίντεο

Πλάνα που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια δίκης, δείχνουν τον ηθοποιό να κουνά το όπλο του λίγο πριν τον θανάσιμο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς
NEWSROOM