Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε για άλλη μια φορά να απολύσει τον υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ λόγω της αντίθεσής του να εξαπολύσει εκτεταμένη επίθεση στον Λίβανο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ πιστεύει ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για μια τέτοια επίθεση και θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε μια διπλωματική λύση στο βορρά και μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Από την άλλη πλευρά ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο Γκάλαντ και ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού Χέρτσι Χάλεβι εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας επιτέθηκε στα «κουτσομπολιά» του Νετανιάχου, τονίζοντας ότι ήθελε να πραγματοποιήσει «προληπτικό χτύπημα» κατά της Χεζμπολάχ, αλλά ο Νετανιάχου στάθηκε εμπόδιο στην εφαρμογή του. Το Ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι ο Γκάλαντ επιτέθηκε στον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας στο γραφείο του στο Τελ Αβίβ.

Η αμερικανική ιστοσελίδα «Axios» ανέφερε ότι υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ Νετανιάχου και Γκάλαντ, αποκαλύπτοντας τη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη πολιτική διαφωνία και προσωπική εχθρότητα μεταξύ τους.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν βομβαρδισμούς σε καθημερινή βάση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ στοχεύει κυρίως ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες, σε επιθέσεις που εξαπολύει από το νότιο Λίβανο, «υποστήριξη» της Γάζας και «υποστήριξη» της αντίστασής της.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM