Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι «εξολόθρευσε 40 τρομοκράτες» στο Χαν Γιουνίς

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι [εξολόθρευσε 40 τρομοκράτες» Χαν Γιουνίς Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «εξολόθρευσε 40 τρομοκράτες» στο Χαν Γιουνίς σε ενημέρωση του εκπροσώπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Avichay Adraee για τα χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες.

Στα νότια της Λωρίδας της Γάζας όπως είπε τα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού κινήθηκαν «βαθιά» στο Χαν Γιουνίς και «εξολόθρευσαν 40 τρομοκράτες», προσθέτοντας ότι «βρέθηκαν διάφορα μέσα μάχης και κεντρικά ανοίγματα σήραγγας». Στην περιοχή Maghazi της κεντρικής Γάζας, όπως είπε οι IDF εντόπισαν «δολιοφθορείς». Επίσης, οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε στρατιωτικές περιοχές, αποθήκες και ναυτικά οχήματα που χρησιμοποιεί η Χαμάς στη Γάζα, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, καταγράφηκαν 57 θάνατοι στο νοσοκομείο al-Aqsa στο κέντρο της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες. Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, Wafa, ανέφερε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε κεντρικές και νότιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων γύρω από τα στρατόπεδα Maghazi και al-Bureij.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Τζαμπαλία και στο Μπέιτ Χανούν, που βρίσκονται και οι δύο στο βόρειο άκρο της λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ, από την πλευρά του είπε ότι στοχεύει τρομοκράτες και τις υποδομές τους και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τους θανάτους αμάχων.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM