To Ισραήλ έπληξε 25 στόχους στη Γάζα σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών

To Ισραήλ έπληξε 25 στόχους στη Γάζα σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών Facebook Twitter
EPA/JIM HOLLANDER
0

Σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα προχώρησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι έπληξαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη περίπου 25 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι καταμέτρησε περίπου 30 εκτοξεύσεις βλημάτων, ορισμένα από τα οποία ήταν ρουκέτες, κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη Λωρίδα της Γάζας προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.

Δύο μέλη της Χαμάς τραυματίστηκαν «ελαφρά» σε μια αεροπορική επιδρομή στο νότιο τμήμα του θύλακα, σύμφωνα με κατοίκους. Δεν αναφέρθηκαν θύματα στο Ισραήλ, παρότι επρόκειτο για μια από τις πιο εντατικές ομοβροντίες από πλευράς παλαιστινιακών οργανώσεων.

Οι νέες εχθροπραξίες εγγράφονται στο κλίμα έντασης στη Λωρίδα της Γάζας, ένα κομμάτι γης ανάμεσα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο.

Διάφοροι παράγοντες σε διεθνές επίπεδο εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης και την επιδείνωση της ανθρωπιστικής και οικονομικής κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα και προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου ξεσπάσματος νέου πολέμου.

Η Χαμάς κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο με την οργάνωση αυτή μετά το 2008.

Η τελευταία σύρραξη είχε ξεσπάσει το 2014. Έκτοτε, εφαρμόζεται μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, η οποία διακόπτεται σποραδικά.

Τουλάχιστον 132 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 13.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών από την 30ή Μαρτίου, όταν άρχισαν μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ. Κανείς Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί στα επεισόδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM