Το Ισραήλ ενέκρινε νέο οργανισμό για την «εθελοντική αναχώρηση» των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Το Ισραήλ ενέκρινε νέο οργανισμό για την «εθελοντική αναχώρηση» των Παλαιστινίων από τη Γάζα Facebook Twitter
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε τη δημιουργία μιας διεύθυνσης για την «ενθάρρυνση της εθελοντικής αναχώρησης» -όπως την αποκάλεσε- των Παλαιστινίων από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραής, Ισραέλ Κατζ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η νέα διεύθυνση θα εργαστεί για να «προετοιμάσει και να επιτρέψει την ασφαλή και ελεγχόμενη διέλευση των κατοίκων της Γάζας για την εθελοντική αναχώρησή τους σε τρίτες χώρες». 

Το γραφείο του Κατζ δήλωσε ότι η νέα διεύθυνση θα είναι υπεύθυνη «για τον καθορισμό των διαδρομών μετακίνησης, τον έλεγχο των πεζών στα καθορισμένα περάσματα στη Γάζα και τον συντονισμό της παροχής υποδομών που θα επιτρέψουν τη διέλευση από ξηρά, θάλασσα και αέρα προς τις χώρες προορισμού».

Ο Ισραέλ Κατζ υποστήριξε ότι ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων «θα υπόκειται στο ισραηλινό και το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με το όραμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ». «Εργαζόμαστε με όλα τα μέσα για να υλοποιήσουμε το όραμα του Αμερικανού προέδρου και θα επιτρέψουμε σε κάθε κάτοικο της Γάζας που θέλει να μετακινηθεί σε τρίτο κράτος να το κάνει», δήλωσε ο Κατζ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο επικεφαλής της νέας διεύθυνσης θα επιλεγεί σύντομα από τον υπουργό Άμυνας.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα ζητήσει να «καταλάβει» τη Γάζα και να μετεγκαταστήσει τον πληθυσμό της για να μετατρέψει τον παλαιστινιακό θύλακα σε τουριστικό προορισμό. Το σχέδιό του απορρίφθηκε από τον αραβικό κόσμο και πολλά άλλα έθνη, τα οποία λένε ότι ισοδυναμεί με εθνοκάθαρση.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε τον περασμένο Νοέμβριο εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επίσης μια υπόθεση γενοκτονίας στο Διεθνές Δικαστήριο για τον πόλεμο του στον θύλακα.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ