Το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τον Γιάχια Σινουάρ της Χαμάς - Γιατί δεν το έκανε

Το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τον Γιάχια Σινουάρ της Χαμάς - Γιατί δεν το έκανε Facebook Twitter
Ο νέος ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ / Φωτ.: Getty Images
0

Το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να εξοντώσει τον ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, αποκάλυψε το N12 news σε αποκλειστικό ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το N12, το Ισραήλ έλαβε μια πληροφορία που παρείχε μια μοναδική ευκαιρία να δολοφονήσει τον Σινουάρ, αλλά αποφασίστηκε ότι μια τέτοια επιχείρηση ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς όμηροι κρατούνταν στην ίδια περιοχή με τον αρχηγό της τρομοκρατικής ομάδας. Ο Σινουάρ, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο από τον πρώην πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, μετά τη δολοφονία του στην Τεχεράνη, φέρεται να κρυβόταν σε σήραγγες κάτω από τη Γάζα.

Ο N12 πρόσθεσε ότι ο Σινουάρ είχε περικυκλωθεί με τους ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ασπίδες για να μην τον βλάψει το Ισραήλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Σαββάτου του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού Al Arabiya, ο Γιάχια Σινουάρ μετακόμισε στη Λωρίδα της Γάζας αφού έμαθε για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Η Σιν Μπετ (Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ), από την πλευρά της όμως, όπως αναφέρει η Jerusalem Post, αμφισβήτησε αυτή τη θεωρία, πιστεύοντας ότι ο Σινουάρ είναι ακόμα ζωντανός.

Νεκρός ο επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο

Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής του στον Λίβανο σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ.

«Ο Φάταχ Σαρίφ Αμπού αλ Αμίν, επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο και μέλος της διοίκησης του κινήματος στο εξωτερικό» σκοτώθηκε σε πλήγμα εναντίον του σπιτιού του στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων αλ Μπας, στον νότιο Λίβανο, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του, τον γιο και την κόρη του «σε μια τρομοκρατική και εγκληματική δολοφονία», πρόσθεσε η Χαμάς. Το επίσημο λιβανέζικο πρακτορείο ANI μετέδωσε ότι σημειώθηκε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα εναντίον του αλ Μπας κοντά στην Τύρο, στο νότιο τμήμα της χώρας, το πρώτο πλήγμα αυτού του είδους εναντίον του καταυλισμού προσφύγων.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post, N12 news

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM