Το Ισραήλ έδωσε διορία 14 ημερών στον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εγκαταλείψει τη χώρα

Το Ισραήλ έδωσε διορία 14 ημερών στον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εγκαταλείψει τη χώρα Facebook Twitter
0

Οι ισραηλινές αρχές έδωσαν διορία δύο εβδομάδων στον τοπικό διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) για να εγκαταλείψει τη χώρα, κατηγορώντας τον για «υποστήριξη του μποϊκοτάζ στο Ισραήλ», κάτι το οποίο η ΜΚΟ διαψεύδει.

«Κατόπιν των συστάσεων του υπουργείου Στρατηγικών Υποθέσεων, στις οποίες εμπεριέχονταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο (Ομάρ) Σακίρ είναι εδώ και χρόνια ένας υπέρμαχος της BDS που υποστηρίζει το μποϊκοτάζ του Ισραήλ με ενεργό τρόπο, το υπουργείο αποφάσισε να δοθεί τέλος στην άδεια διαμονής του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο επικοινώνησε σήμερα το AFP.

Η BDS (Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις), ένα από τα «μαύρα πρόβατα» των ισραηλινών αρχών, είναι μια παγκόσμια εκστρατεία οικονομικού, πολιτιστικού και επιστημονικού μποϊκοτάζ του Ισραήλ που έχει στόχο να εξασφαλιστεί το τέλος της κατοχής και του εποικισμού των Παλαιστινιακών Εδαφών. Η ισραηλινή κυβέρνηση μάχεται σθεναρά οτιδήποτε αφορά μια επιχείρηση μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Ο Ομάρ Σακίρ έχει στη διάθεσή του 14 ημέρες για να εγκαταλείψει τη χώρα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη διέψευσε ότι ο διευθυντής της υποστηρίζει την BDS και ανακοίνωσε ότι θέλει να προσφύγει στην ισραηλινή δικαιοσύνη.

«Δεν πρόκειται για τον Σακίρ, αλλά για τη φίμωση του HRW προκειμένου να αποσιωπήσει τις επικρίσεις για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

«Ούτε το HRW ούτε ο Σακίρ υποστήριξαν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ όπως το πιστοποιούμε σε επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM