Το Ισραήλ έδωσε διορία 14 ημερών στον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εγκαταλείψει τη χώρα

Το Ισραήλ έδωσε διορία 14 ημερών στον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εγκαταλείψει τη χώρα Facebook Twitter
0

Οι ισραηλινές αρχές έδωσαν διορία δύο εβδομάδων στον τοπικό διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) για να εγκαταλείψει τη χώρα, κατηγορώντας τον για «υποστήριξη του μποϊκοτάζ στο Ισραήλ», κάτι το οποίο η ΜΚΟ διαψεύδει.

«Κατόπιν των συστάσεων του υπουργείου Στρατηγικών Υποθέσεων, στις οποίες εμπεριέχονταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο (Ομάρ) Σακίρ είναι εδώ και χρόνια ένας υπέρμαχος της BDS που υποστηρίζει το μποϊκοτάζ του Ισραήλ με ενεργό τρόπο, το υπουργείο αποφάσισε να δοθεί τέλος στην άδεια διαμονής του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο επικοινώνησε σήμερα το AFP.

Η BDS (Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις), ένα από τα «μαύρα πρόβατα» των ισραηλινών αρχών, είναι μια παγκόσμια εκστρατεία οικονομικού, πολιτιστικού και επιστημονικού μποϊκοτάζ του Ισραήλ που έχει στόχο να εξασφαλιστεί το τέλος της κατοχής και του εποικισμού των Παλαιστινιακών Εδαφών. Η ισραηλινή κυβέρνηση μάχεται σθεναρά οτιδήποτε αφορά μια επιχείρηση μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Ο Ομάρ Σακίρ έχει στη διάθεσή του 14 ημέρες για να εγκαταλείψει τη χώρα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη διέψευσε ότι ο διευθυντής της υποστηρίζει την BDS και ανακοίνωσε ότι θέλει να προσφύγει στην ισραηλινή δικαιοσύνη.

«Δεν πρόκειται για τον Σακίρ, αλλά για τη φίμωση του HRW προκειμένου να αποσιωπήσει τις επικρίσεις για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

«Ούτε το HRW ούτε ο Σακίρ υποστήριξαν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ όπως το πιστοποιούμε σε επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM