Ισραήλ: 18μηνη φυλάκιση στον στρατιώτη που σκότωσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο

Ισραήλ: 18μηνη φυλάκιση στον στρατιώτη που σκότωσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο Facebook Twitter
EPA/JIM HOLLANDER
0

Ο ισραηλινός στρατιώτης Ελόρ Αζάρια, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν παλαιστίνιο δράστη επίθεσης, ενώ κείτονταν τραυματισμένος στο έδαφος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Τον περασμένο μήνα, στρατοδικείο έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία τον λοχία Αζάρια για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Χεβρώνα τον Μάρτιο του 2016. 

Το συγκεκριμένο έγκλημα επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης τα 20 χρόνια. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM