Ισπανία: Την προφυλάκιση μελών της καταλανικής ηγεσίας ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας

Ισπανία: Την προφυλάκιση μελών της καταλανικής ηγεσίας ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας Facebook Twitter
0

Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε σήμερα να προφυλακισθούν οκτώ μέλη της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, τα οποία εμφανίσθηκαν ενώπιον δικαστή που διεξάγει έρευνα σε βάρος τους για στάση.


Η εισαγγελία ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ένας ένατος σύμβουλος (υπουργός), ο Σάντι Βίλα, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση πριν από τη μονομερή απόφαση για ανεξαρτησία.

Πέντε από τα 14 μέλη της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρός της Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Βέλγιο, δεν εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο και η Ισπανία ενδέχεται να εκδώσει σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Διεθνή / «Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Ανησυχία για τα αντίποινα που θα επιλέξει το Ιράν, την επίδραση στις τιμές του πετρελαίου και το αν θα κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ - Ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλία - Απομονώνεται το Ιράν από τους συμμάχους
LIFO NEWSROOM