Ισπανία: Θετική στον κορωνοϊό η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ισπανία: Θετική στον κορωνοϊό η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η Μαδρίτη.

Η Κάρμεν Κάλβο υποβλήθηκε σε νέα εξέταση την Τρίτη. Σε ένα πρώτο τεστ βρέθηκε αρνητική, όμως χρειάστηκε να επαναληφθεί η εξέταση επειδή τα αποτελέσματα του επόμενου δεν ήταν σαφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κάλβο, που είναι 63 ετών, λαμβάνει θεραπεία και είναι σε καλή κατάσταση.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές.

Σε διάστημα 24 ωρών, καταγράφηκαν στην Ισπανία 738 νέοι θάνατοι, μια αύξηση πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με τους 514 νεκρούς που καταγράφηκαν μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης. Μονάχα η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19.

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, μετρά έως σήμερα 3.281 νεκρούς.

Η περιοχή της Μαδρίτης είναι η πλέον πληγείσα με το 50% και πλέον των θανάτων στη χώρα (1.825 νεκροί, 290 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες) και περισσότερα από 14.500 κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM