Ισπανία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας (σχεδόν) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους- Από 20 Απριλίου

Ισπανία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας (σχεδόν) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους από 2 Απριλίου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Από τις 20 Απριλίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους στη Ισπανία, εκτός από τα ΜΜΜ και τα νοσοκομεία.

«Θα παρουσιάσουμε, στο υπουργικό συμβούλιο της 19ης Απριλίου, ένα διάταγμα με το οποίο η μάσκα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους», είπε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την επομένη, μετά τη δημοσίευσή της στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική.

Πολλές χώρες έχουν ήδη άρει το μέτρο αυτό όμως η ισπανική κυβέρνηση προτίμησε να περιμένει ώστε να περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών (10-17 Απριλίου), προτού να βάλει τέλος στη χρήση της μάσκας.

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είχε τερματιστεί από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα καταργήθηκε και η υποχρεωτική καραντίνα για τα ελαφρά κρούσματα της Covid-19, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής που στοχεύει να αντιμετωπίζεται η ασθένεια ως ενδημική, όπως η γρίπη.

Έχουν επίσης σταματήσει τα συστηματικά τεστ για όλα τα ύποπτα κρούσματα ή για τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εξαιρουμένων των ευπαθών ομάδων (άνω των 60 ετών, ανοσοκατεσταλμένοι, εγκυμονούσες), του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των σοβαρών κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, με το 92,5% των κατοίκων άνω των 12 ετών να έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 102.747 θάνατοι από κορωνοϊό.

Με πληροφορίες του AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM