Ισπανία: Σύλληψη άνδρα με οπλοστάσιο που απειλούσε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Σάντσεθ

Ισπανία: Σύλληψη άνδρα με οπλοστάσιο που απειλούσε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Σάντσεθ Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη ενός άντρα που είχε στην κατοχή του οπλοστάσιο και είχε απειλήσει στο Διαδίκτυο να σκοτώσει τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, προχώρησε τον Σεπτέμβριο η αστυνομία της Καταλονίας. 

Η είδηση επισημοποιήθηκε σήμερα, αφού έχει προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας Publico.

«Ένας άνδρας, ο οποίος διατεινόταν ότι θα σκότωνε τον πρόεδρο της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ, συνελήφθη στην Τεράσα» (σ.σ. πόλη της Καταλονίας), ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η καταλανική αστυνομία Mossos d'Esquadra, επιβεβαιώνοντας την εφημερίδα.

Ο άνθρωπος αυτός «ο οποίος είχε ένα οπλοστάσιο στην κατοικία του, βρίσκεται ήδη στη φυλακή», πρόσθεσε

Σύμφωνα με την Publico, ο 63χρονος άνδρας είχε απειλήσει τον Σάντσεθ λόγω της απόφασης της σοσιαλιστικής κυβέρνησης για εκταφή των οστών του πρώην δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από το μαυσωλείο του. Στην κατοχή του βρέθηκαν κυρίως τουφέκια ακριβείας.

Ισπανία: Σύλληψη άνδρα με οπλοστάσιο που απειλούσε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Σάντσεθ Facebook Twitter

Σύμφωνα με ανακοίνωση των καταλανικών δικαστικών αρχών, ο άνδρας προφυλακίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου με τις κατηγορίες της «συνωμοσίας για επίθεση εναντίον μιας αρχής με τη χρήση όπλου», των «σοβαρών απειλών» και της «παράνομης κατοχής όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών».

Το οπλοστάσιο αυτό ήταν «σημαντικό, με πολλά όπλα», κάτι που «ενισχύει την αξιοπιστία των απειλών» που είχαν διατυπωθεί στο διαδίκτυο, διευκρίνισε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της Καταλονίας. 

Από την έρευνα θα προσδιοριστεί στο εξής αν οι απειλές αυτές ήταν πραγματικές, είπε ακόμη.

«Η ασφάλεια του προέδρου (της κυβέρνησης), ποτέ δεν τέθηκε σε κίνδυνο», ανέφερε η κυβέρνηση σε  ανακοίνωση όπου υπογραμμίζει πως «αυτό το είδος των απειλών ήταν μια σταθερά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Μirror

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ