Ισπανία: Στα 2,52 δισεκ. € ο πρώτος λαχνός στη χριστουγεννιάτικη λοταρία

Ισπανία: Στα 2,52 δισεκ. € ο πρώτος λαχνός στην χριστουγεννιάτικη λοταρία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Xαρά, αγκαλιές και σαμπάνια, για τους τυχερούς νικητές σε όλη την Ισπανία, που γιόρτασαν σήμερα για τα κέρδη τους στη χριστουγεννιάτικη λοταρία, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη χώρα.

Ο πρώτος λαχνός, γνωστό ως «El Gordo» (ο χοντρός), αντάμειψε πολλούς νικητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς ο ίδιος αριθμός πουλήθηκε πολλές φορές. Φέτος, ο πρώτος λαχνός έφθασε τα 2,52 δισεκ. ευρώ, λίγο πάνω από τα 2,41 δισεκ. ευρώ της περυσινής χρονιάς.

Στην κλήρωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και που πραγματοποιήθηκε στο Teatro Real της Μαδρίτης, νεαροί μαθητές από το σχολείο San Ildefonso επέλεξαν τους νικητήριους αριθμούς από τις δύο κληρωτίδες και στη συνέχεια τους ανακοίνωσαν τραγουδώντας στο κοινό.

Καθώς η Ισπανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετωπίζει κρίση του κόστους διαβίωσης και στασιμότητα μισθών, η χριστουγεννιάτικη λοταρία έχει μεγάλη σημασία.

Ενθουσιασμός προκλήθηκε στο θέατρο όταν η Πέρλα, μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών που γεννήθηκε στο Περού και ήταν μεταξύ των θεατών, συνειδητοποίησε ότι κρατούσε στο χέρι της έναν από τους νικητήριους αριθμούς του El Gordo.

Η ίδια δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα, 400.000 ευρώ προ φόρων, για να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι, να μορφώσει τα παιδιά της και να κάνει δωρεά στην καθολική εκκλησία.

Η παράδοση της λοταρίας χρονολογείται από το 1812, όταν η Ισπανία ήταν υπό γαλλική κατοχή κατά τους Ναπολεόντειους Πολέμους και ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τον πόλεμο.

Τους μήνες πριν από την 22α Δεκεμβρίου, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στην Ισπανία συνηθίζουν να συγκεντρώνουν μαζί τα χρήματά τους για να αγοράσουν παρέα τους λαχνούς, διαλέγοντας πολλές φορές τους αριθμούς με βάση τις προσωπικές τους προκαταλήψεις.

Οι Ισπανοί δαπανούν κατά μέσο όρο 66,6 ευρώ για λαχνούς El Gordo, σύμφωνα με την ένωση πωλητών Anapal. Ο λαχνός με τις περισσότερες πωλήσεις, που ονομάζεται «decimo» (δέκατο), κοστίζει 20 ευρώ και οι κάτοχοί του μπορούν να κερδίσουν το 10% του χρηματικού ποσού που κερδίζει.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε πολυτελή σουίτα του νοσοκομείου

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε πολυτελή σουίτα του νοσοκομείου

Η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου νοσηλεύεται σε ένα από τα 108 «κανονικά» δωμάτια του ιδιωτικού νοσοκομείου - Την επισκέφθηκε υποβασταζόμενη η αδελφή της Ειρήνη
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κέιτ Μίντλετον: Θα απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος τίτλους ευγενείας στους γονείς της;

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Θα απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος τίτλους ευγενείας στους γονείς της;

Σε παμπ το Σάββατο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την μητέρα της Κέιτ Μίντλετον - Η Κάρολ Μίντλετον είναι η μητρική φιγούρα για τον διάδοχο του θρόνου, που έχασε την μητέρα του σε ηλικία 15 ετών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ