Ισπανία: «Η πανδημία μπήκε σε φάση σταθεροποίησης» - Ανακοίνωσε 411 νέους θανάτους

Ισπανία: «Η πανδημία μπήκε σε φάση σταθεροποίησης» - Ανακοίνωσε 411 νέους θανάτους Facebook Twitter
0

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα περισσότερους από 400 θανάτους λόγω Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός του δεύτερου κύματος μέχρι τώρα, ωστόσο «η πανδημία έχει μπει στη φάση της σταθεροποίησης».

«Είναι πιθανό (ο αριθμός των θανάτων) να συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες», όμως «βλέπουμε ότι υπάρχει ξεκάθαρη σταθεροποίηση τις τελευταίες ημέρες» σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μολύνσεων, εξήγησε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της κυβέρνησης, Φερνάντο Σιμόν, διευθυντής επίσης του κέντρου επειγουσών υγειονομικών καταστάσεων στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, εδώ και αρκετές ημέρες ο ρυθμός των μολύνσεων ανά 14 ημέρες «έχει σταθεροποιηθεί» γύρω στις 525 ανά 100.000 κατοίκους. «Δεν γνωρίζουμε αν (αυτή η τάση) θα διατηρηθεί, ελπίζουμε πως ναι», πρόσθεσε.

Ο επιδημιολόγος υποστήριξε ότι ήδη παρατηρούνται τα αποτελέσματα των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην Ισπανία από τις 25 Οκτωβρίου, όπως ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας σχεδόν σε όλη τη χώρα. Πολλές περιφέρειες απέκλεισαν την πρόσβαση στο έδαφός τους ή διέταξαν να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια.

Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλια απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένης καραντίνας, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να διαπιστωθεί πρώτα τι αποτέλεσμα θα φέρουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Με τους 411 νέους θανάτους, τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 39.756.

Η Ισπανία έχει καταγράψει περίπου 1,4 εκατομμύριο κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, έναν από τους υψηλότερους αριθμούς στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ