Ισπανία: «Δεύτερος θάνατος που συνδέεται με την ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη»

Ισπανία: «Δεύτερος θάνατος που συνδέεται με την ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη» Facebook Twitter
0

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα τον δεύτερο θάνατο που σχετίζεται με την ευλογιά των πιθήκων στο έδαφός της. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αυτός ο θάνατος πιστεύεται ότι είναι ο δεύτερος θάνατος στην Ευρώπη από τη συγκεκριμένη ασθένεια και μόλις ο τρίτος εκτός Αφρικής στην τρέχουσα επιδημία.

Η Ισπανία είχε αναφέρει τον πρώτο θάνατό της μόλις την Παρασκευή, λίγο μετά την αναφορά στη Βραζιλία για τον πρώτο θάνατο από ευλογιά των πιθήκων, εκτός της αφρικανικής ηπείρου στο τρέχον κύμα της νόσου. 

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με ημερομηνία 22ας Ιουλίου, έως εκείνη την ημέρα είχαν αναφερθεί μόνο πέντε θάνατοι, όλοι στην Αφρική. Ο ΠΟΥ κήρυξε το περασμένο Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την παγκόσμια υγεία, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του.

Στην πιο πρόσφατη έκθεσή του, το Σάββατο, το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 4.298 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί στη χώρα. Από τους 3.750 ασθενείς για τους οποίους είχε πληροφορίες, οι 120 ή το 3,2% είχαν νοσηλευτεί και δύο είχαν πεθάνει.

Ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στη βορειοανατολική περιοχή της Βαλένθια και η αιτία ήταν εγκεφαλίτιδα, μια φλεγμονή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη λοίμωξη, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Πηγή Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ