Ισπανία: Ασθενοφόρο με οσμή...μαριχουάνας

Ισπανία: Ασθενοφόρο με οσμή...μαριχουάνας Facebook Twitter
0

Ένας Μαροκινός και ένας Δομινικανός συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία με την κατηγορία ότι έκαναν διακίνηση ναρκωτικών με ένα... ασθενοφόρο από το οποίο αναδιδόταν "έντονη οσμή μαριχουάνας".

Κατά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία "αμπουλάνθια" (δηλαδή "ασθενοφόρο") των δυνάμεων ασφαλείας εντοπίστηκαν 48,5 κιλά μαριχουάνας κρυμμένα μέσα στο ασθενοφόρο, το οποίο έφερε γαλλικές πινακίδες.

Ο οδηγός, ένας Μαροκινός ηλικίας 29 ετών ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Βρυξελλών, συνελήφθη σε ένα σπίτι στο Γουαδαλίξ δε λα Σιέρα, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη. Οι άνδρες της Γουαρδία Θιβίλ συνέλαβαν επίσης "έναν εργαζόμενο στο χώρο όπου βρέθηκε το ασθενοφόρο, έναν Δομινικανό υπήκοο ηλικίας 28 ετών".

Μια γειτόνισσα ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές για την υπόθεση, την 1η Ιουνίου. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι από το σταθμευμένο ασθενοφόρο "αναδιδόταν μια έντονη μυρωδιά μαριχουάνας". Επιστρατεύτηκε ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που δεν άργησε να εντοπίσει τα ναρκωτικά, κρυμμένα στην ψεύτικη οροφή του οχήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, οι δύο συλληφθέντες επιδίδονταν στο εμπόριο χασίς εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, με προκάλυμμα το ασθενοφόρο, το οποίο ήταν πλήρως εξοπλισμένο για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε ασθενείς. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που διακινητές ναρκωτικών μεταφέρουν το εμπόρευμά τους με ασθενοφόρο, τονίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM