Ισπανία: 769 νεκροί σε 24 ώρες

Ισπανία: 769 νεκροί σε 24 ώρες Facebook Twitter
Ισπανία: Νέο ρεκόρ θανάτου λόγω κορωνοϊού - 769 νεκροί το τελευταίο 24ωρό
0

Η Ισπανία καταγράφει νέο θλιβερό ρεκόρ στους θανάτους ασθενών από κορωνοϊό.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας μόλις έδωσε τα τελευταία στοιχεία για την πορεία τoυ κορωνοϊού στη χώρα, τα οποία δείχνουν ένα νέο ρεκόρ θανάτων το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτά, έχουν καταγραφεί 769 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 4.858.

Πρόκειται για ρεκόρ θανάτων που έχει καταγραφεί στη χώρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο των 738 θανάτων σε ένα 24ωρο, που είχε καταγραφεί μεταξύ της Τρίτης και της Τετάρτης αυτή την εβδομάδα.

Η χώρα έχει πλέον 64.059 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχέση με τα 56.188 χθες.

Η ισπανική κυβέρνηση αποσύρει δοκιμαστικά τεστ 

 

Την ίδια ώρα η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποσύρει 9.000 δοκιμαστικά τεστ για ανίχνευση κορωνοϊού από την Κίνα, αφού ανακαλύφθηκε ότι το ποσοστό για ακριβή συμπεράσματα ήταν μόλις 30%.

Όπως και άλλες χώρες που αγωνίζονται για τη διάγνωση και τη θεραπεία του ιού, η Ισπανία ζήτησε από την Κίνα εξοπλισμό ταχείας δοκιμής και στη συνέχεια ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα δαπανήσει 432 εκατ. ευρώ για εξετάσεις, μάσκες, γάντια και άλλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Ωστόσο, μια παρτίδα από δοκιμαστικά τεστ κινεζικής κατασκευής που αγόρασαν οι ισπανικές υγειονομικές αρχές πριν από λίγες εβδομάδες αποσύρθηκαν από την αγορά, αφού ανακαλύφθηκε ότι ήταν αναξιόπιστα.

Η κινεζική κυβέρνηση από την πλευρά της δήλωσε ότι προέρχονταν από εταιρεία που δεν συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των εγκεκριμένων κατασκευαστών.

Με πληροφορίες του «Guardian»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ