Το Ισλαμικό Κράτος κλείνει μία μία τις γυναικολογικές κλινικές της Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος κλείνει μία μία τις γυναικολογικές κλινικές της Συρίας Facebook Twitter
1

Το κλείσιμο όλων των κλινικών που περιθάλπουν γυναίκες και στις οποίες οι επικεφαλής είναι άνδρες φέρεται να έχει διατάξει το Ισλαμικό Κράτος, σε ένα νέο κρούσμα καταπάτησης των δικαιωμάτων των γυναικών στην καρδιά της Συρίας.

Οι βιασμοί, οι αναγκαστικοί γάμοι με νύφες σχεδόν παιδιά, η δίωξη των γιατρών και η αποκλειστική χρήση φαρμάκων μόνο από μαχητές του ΙΚ έχουν κλονίσει στο χείριστο βαθμό την υγεία των γυναικών που ζουν υπό το καθεστώς του ISIS.

Το ΙΚ έχει περιορίσει δραστικά το έργο των ανδρών γυναικολόγων, αφού σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των ηγετών του άνδρες και γυναίκες πρέπει να κρατούνται χωριστά με κάθε κόστος, καταγγέλλουν οι ακτιβιστές. «Πολλοί γιατροί έχουν ήδη φύγει, ειδικά γυναικολόγοι που τους απαγορεύθηκε να ασκούν το επάγγελμά τους και τους απείλησαν με θάνατο» λέει ο Abu Mohammed, ιδρυτής της ακτιβιστικής οργάνωσης Raqqa Is Being Slaughtered Silently.

 

Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται πηγές από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όλες οι κλινικές της πόλης Ράκα, όπου οι επιβλέποντες γιατροί ήταν άνδρες έχουν ήδη κλείσει, ενώ οι γυναικολόγοι που εργάζονται σε επαρχιακά νοσοκομεία έχουν επίσης δει τα καθήκοντά τους «να περιορίζονται».

Νωρίτερα φέτος, γιατροί σε περιοχές της Λιβύης που δραστηριοποιούνται οι τζιχαντιστές ανέφεραν διαπίστωσαν δραματική αύξηση σε αποβολές και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, δεδομένου πως τα κορίτσια εξαναγκάζονται σε συνουσία με τους μαχητές του ΙΚ.

Ένας γυναικολόγος μάλιστα, μιλώντας στους Times το Μάιο, είχε πει πως τα κορίτσια που φτάνουν στις κλινικές πολύ συχνά είναι τόσο μικρά που δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία συναίσθηση του τι τους συμβαίνει. «Βλέπουμε κορίτσια που αιμορραγούν τρομερά στα γεννητικά τους όργανα. Μερικά από αυτά δεν ξέρουν καν τι είναι σεξ- έρχονται στην κλινική παίζοντας με τις κούκλες τους» αναφέρει.

Ωστόσο, η ανάγκη για κλινικές γυναικών σε Συρία και Ιράκ όλο και αυξάνεται, καθώς οι γυναίκες εκεί είναι κατά βάση επιφορτισμένες με το «βάρος» της παραγωγής της επόμενης γενιάς αγωνιστών του ΙΚ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM