Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη σήμερα για επίθεση σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, αν και δεν παρείχε στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό του.

 

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω του επίσημου καναλιού της στο Telegram, ανέφερε ότι οι «στρατιώτες» της κατάφεραν να κρύψουν μια βόμβα στο νεκροταφείο την Τετάρτη, η οποία στη συνέχεια εξερράγη όταν συγκεντρώθηκαν εκεί αρκετοί «πρόξενοι των σταυροφόρων χωρών».

 

Οι τζιχαντιστές ανέφεραν δε, ότι πραγματοποίησαν αυτήν την επίθεση «σε ένδειξη υποστήριξης» του προφήτη Μωάμεθ.

 

Η έκρηξη, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που αφορούσε ξένες πρεσβείες, ήταν το δεύτερο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Τζέντα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και η πρώτη επίθεση με εκρηκτικά τα τελευταία χρόνια που προσπάθησε να χτυπήσει αλλοδαπούς στο βασίλειο.

 

Στις 18 Οκτωβρίου, ένας εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε τους υποστηρικτές της ομάδας να στοχεύσουν Δυτικούς, αγωγούς πετρελαίου και οικονομικές υποδομές στη Σαουδική Αραβία.

 

Νωρίτερα την Πέμπτη, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στη Ολλανδία χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

 

Στα τέλη του περασμένου μήνα, συνελήφθη ένας Σαουδάραβας που επιτέθηκε και τραυμάτισε φρουρό ασφαλείας στο γαλλικό προξενείο της Τζέντα.

 

Αυτό το περιστατικό ακολούθησε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου δασκάλου κοντά στο Παρίσι από έναν άνδρα Τσετσενικής καταγωγής που είχε πει ότι ήθελε να τον τιμωρήσει επειδή έδειξε στους μαθητές σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος.

 

Με πληροφορίες του Reuters