Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία του Πακιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία του Πακιστάν Facebook Twitter
0

Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία στην Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν που στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 16 ακόη, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων της οργάνωσης Αmaq.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι δύο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν την επίθεση χωρίς όμως να δίνει στοιχεία που να στηρίζουν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Ο Αμπντούλ Ραζάκ Σέμα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κουέτα, πρωτεύουσα της πολύ ασταθούς επαρχίας Μπαλουτσιστάν, διευκρίνισε ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στην τοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών την ώρα που η κυριακάτικη λειτουργία είχε μόλις αρχίσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι δράστες φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία.

Συνήθως, περίπου 250 πιστοί παρακολουθούν τη λειτουργία της Κυριακής αλλά την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί περισσότεροι πιστοί προσέρχονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Shutdown στις ΗΠΑ: Πέντε λόγοι που «τραυματίζεται» η οικονομία - Απειλή για μείωση του ΑΕΠ

Διεθνή / Shutdown στις ΗΠΑ: Πέντε λόγοι που «τραυματίζεται» η οικονομία - Απειλή για μείωση του ΑΕΠ

Η διακοπή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης απειλεί το ΑΕΠ κατά 7-14 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εργαζόμενοι χάνουν πληρωμές και πολλές πολιτείες προχωρούν σε μήνυση
LIFO NEWSROOM