Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία- Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία- Προειδοποίηση για τσουνάμι Facebook Twitter
0

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. 

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 11:00 τοπική ώρα (5:00 ώρα Ελλάδας). Σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσιο χώρο κοντά στο νησί Τορισίμα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ιαπωνικής σεισμολογικής υπηρεσίας. 

Εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης εκδόθηκε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο να δημιουργηθεί τσουνάμι ύψους ενός μέτρου στα νησιά Ιζού και 20 εκατ. στην ηπειρωτική Ιαπωνία και τα νησιά Ογκασάουρα. Παράλληλα, έγινε σύσταση στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις ακτές. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. 

Ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε την ημέρα που ξεκίνησε η δεύτερη φάση της ρίψης στη θάλασσα επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων από το κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Το πυρηνικό εργοστάσιο καταστράφηκε από το τσουνάμι που προκλήθηκε μετά τον τρομακτικό σεισμό των 9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου 2011. Ήταν η ισχυρότερη σεισμική δόνηση στην Ιαπωνία και ο τέταρτος ισχυρότερος σεισμός στον κόσμο που έχει καταγραφεί από το 1900. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM