Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Τουλάχιστον ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Τουλάχιστον ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη αγνοείται στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό 6,5 βαθμών Ρίχτερ που συγκλόνισε  το αρχιπέλαγος των Μολούκων, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε αρκετά κτίρια, αλλά και κατολίσθηση, όπως διευκρίνισε η ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών. Ένας άνδρας σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή την ώρα που προσπαθούσε να γλιτώσει από τον σεισμό, ενώ ένας ακόμη αγνοείται μετά την κατολίσθηση, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Ο σεισμός, που είχε μέγεθος 6,5 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 37 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μολούκες, σημειώθηκε στις 08:46 τοπική ώρα (02:46 ώρα Ελλάδας). Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής. «Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αμπόν και τα περίχωρά της», εξήγησε ο Ράχματ Τριγιόνο αξιωματούχος της υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλίματος και γεωφυσικής της Ινδονησίας.

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 17.000 νησιά, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τρεις τεκτονικές πλάκες, στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με ισχυρή σεισμική δραστηριότητα. Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 ενεργά ηφαίστεια. Πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου σεισμός 7,5 βαθμών, που προκάλεσε και τσουνάμι, στο νησί Σουλαουέσι είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή Πάλου. Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM