Ιρλανδία: Έρευνα για 4 βρέφη που γεννήθηκαν νεκρά από γυναίκες που είχαν περάσει COVID

Η Ιρλανδία ερευνά 4 θανάτους βρεφών - Εξετάζουν αν συνδέονται με τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/STR
0

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας ξεκινούν έρευνα για τις περιπτώσεις τεσσάρων βρεφών που γεννήθηκαν νεκρά και ο θάνατός τους ενδέχεται να συνδέεται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο αναπληρωτής αρχίατρος της χώρας, Ρόναν Γκλιν, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές έχουν ενημερωθεί για τέσσερις περιπτώσεις θνησιγενών μωρών που ίσως συνδέονται με μια ασθένεια που αποκαλείται Covid placentis.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που ανέφεραν αυτές τις περιπτώσεις, οι έγκυες γυναίκες είχαν βρεθεί θετικές στον κορωνοϊό και στη συνέχεια γέννησαν νεκρά βρέφη. Η αιτία θανάτου των μωρών τους ήταν μια μόλυνση του πλακούντα.

«Θα γίνουν επιπλέον έρευνες προτού να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων», είπε ο Γκλιν προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις γιατί «σε αυτό το στάδιο» δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Ιρλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 4.396 άνθρωποι λόγω της Covid-19. Η χώρα βρίσκεται εν μέσω του τρίτου πανεθνικού lockdown, αφού στις αρχές Ιανουαρίου κατέγραφε το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στον κόσμο, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM