Ιρανός στρατηγός: Πάνω από 300 οι νεκροί στις διαδηλώσεις

Σημαία Ιράν γκράφιτι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ιρανός στρατηγός παραδέχθηκε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα, δήλωση που αποτελεί την πρώτη από επίσημα χείλια για τους νεκρούς, έπειτα από δύο μήνες αναταραχών

Αυτός ο τραγικός απολογισμός είναι σημαντικά μικρότερος από εκείνον της οργάνωσης Human Rights Activists in Iran, η οποία παρακολουθεί στενά το κίνημα των διαδηλώσεων που ξέσπασε μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, στις 16 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με την οργάνωση, 451 διαδηλωτές και 60 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στιγμή που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις και πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Ο στρατηγός Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, των Φρουρών της Επανάστασης, δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους «μάρτυρες», μία προφανή αναφορά στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Δεν ανέφερε συγκεκριμένο αριθμό, ούτε από ποιες πληροφορίες έφτασε σε αυτή την εκτίμηση.  

Παράλληλα, ο στρατηγός επανέλαβε τον ισχυρισμό της Τεχεράνης ότι οι διαδηλώσεις υποκινούνται από τους εχθρούς του Ιράν, μεταξύ των οποίων δυτικές χώρες και η Σαουδική Αραβία, χωρίς να δώσει κάποια απόδειξη σε αυτό. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ