Ιράν: Για δεύτερη ημέρα χωρίς ίντερνετ - Αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο

Ιράν: Για δεύτερη ημέρα χωρίς ίντερνετ - Αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Για δεύτερη μέρα παραμένουν χωρίς ίντερνετ στο Ιράν, γεγονός που καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την πρόσβαση σε πληροφορίες μέσα και έξω από τη χώρα.

Δεν έχει μόνο αποκλείσει το κοινό από το να βλέπει ειδήσεις από το εξωτερικό, αλλά περιορίζει και τους ανθρώπους εκτός Ιράν από το να διαβάζουν ιρανικές ιστοσελίδες.

Η NetBlocks, μια ομάδα που παρακολουθεί την παρεμβολή κρατών στην πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανέφερε ότι το Ιράν έχει «αποσυνδεθεί» από τον υπόλοιπο κόσμο για 36 ώρες.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να προσπαθούν μέσω διαφόρων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης να καταλάβουν τι συμβαίνει. Όσοι βρίσκονται εκτός Ιράν και επιδιώκουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα στη χώρα, διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να καλέσουν κανέναν αριθμό.

Παράλληλα, τα κρατικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα προσφέρουν επιλεκτική ενημέρωση για την εξέλιξη της σύγκρουσης. Συχνά, εστιάζουν στις ζημιές που προκάλεσαν οι ίδιες οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ.

Το καθεστώς του Ιράν προσπαθεί να ελέγξει την πληροφόρηση σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Ακόμα και πριν τον πόλεμο, οι δημοσιογράφοι αντιμετώπιζαν αυστηρούς περιορισμούς που «πνίγουν» τη ροή των πληροφοριών.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM