Ιράν: Δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν διαδηλώτριες επίτηδες στο πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα

Ιράν: Δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν γυναίκες διαδηλώτριες «στο πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στοχεύουν γυναίκες διαδηλώτριες κατά τις διαμαρτυρίες των τελευταίων εβδομάδων με πυρά στο πρόσωπο, το στήθος και τα γεννητικά όργανα, σύμφωνα με συνεντεύξεις γιατρών που βρίσκονται στη χώρα και περιθάλπουν τραυματίες. 

Πιο αναλυτικά, γιατροί και νοσοκόμες, που περιθάλπουν τους διαδηλωτές κρυφά, δήλωσαν ότι έχουν αρχίσει να παρατηρούν αυτή την πρακτική καθώς οι τραυματισμένες γυναίκες κατέφθαναν σε αυτούς όλο και πιο συχνά με διαφορετικά τραύματα από τους άνδρες. Εν αντιθέσει με τς γυναίκες, στους άντρες τα πιο συχνά τραύματα ήταν από πυροβολισμούς σε πόδια, γλουτούς και πλάτη. 

Αν και οι περιορισμοί στην πρόσβαση του διαδικτύου έχουν αποκρύψει μεγάλο μέρος της έντασης της καταστολής, φωτογραφίες που παραχώρησαν γιατροί στον Guardian έδειχναν πληγές σε σώματα ανθρώπων από σφαιρίδια κυνηγετικών όπλων. 

Ο Guardian μίλησε με 10 επαγγελματίες ιατρούς οι οποίοι προειδοποίησαν για τη σοβαρότητα των τραυματισμών που θα μπορούσαν να αφήσουν εκατοντάδες με μόνιμες βλάβες. Οι πυροβολισμοί στα μάτια γυναικών, ανδρών και παιδιών ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένοι, όπως είπαν.

Ένας γιατρός από την κεντρική επαρχία του Ισπαχάν θεωρεί ότι οι αρχές στοχεύουν άνδρες και γυναίκες με διαφορετικούς τρόπους «επειδή θέλουν να καταστρέψουν την ομορφιά αυτών των γυναικών».

«Αντιμετώπισα μια νεαρή γυναίκα, η οποία πυροβολήθηκε στα γεννητικά της όργανα με δύο σφαίρες. Δέκα άλλα σφαιρίδια είχαν σφηνωθεί στο εσωτερικό του μηρού της. Αυτά τα 10 σφαιρίδια αφαιρέθηκαν εύκολα, αλλά τα δύο σφαιρίδια ήταν μια πρόκληση, επειδή είχαν σφηνωθεί», δήλωσε ο γιατρός.

«Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος κολπικής μόλυνσης, γι' αυτό της ζήτησα να πάει σε έναν έμπιστο γυναικολόγο. Είπε ότι διαμαρτυρόταν όταν μια ομάδα περίπου 10 πρακτόρων ασφαλείας έκανε κύκλους γύρω της και την πυροβόλησε στα γεννητικά της όργανα και στους μηρούς της», πρόσθεσε. 

Σοκαρισμένος από όσα βλέπει τις τελευταίες βδομάδες, ο γιατρός ο οποίος μίλησε ανώνυμα υπό τον φόβο αντιποίνων. «Θα μπορούσε να ήταν η ίδια μου η κόρη», είπε χαρακτηριστικά. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ