Ιράν: Άνετη νίκη φαίνεται να εξασφαλίζει ο Ροχανί στις εκλογές-Μένουν όμως εκατ. ψηφοδέλτια να καταμετρηθούν

Ιράν: Άνετη νίκη φαίνεται να εξασφαλίζει ο Ροχανί στις εκλογές-Μένουν όμως εκατ. ψηφοδέλτια να καταμετρηθούν Facebook Twitter
0

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιράν, ο μετριοπαθής Χασάν Ροχανί προηγείται του συντηρητικού αντιπάλου του Εμπραχίμ Ραϊσί στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Irib και ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Αλί Ασγάρ Αχμαντί.

 

"Σε σύνολο 25,9 εκατομμυρίων καταμετρημένων ψηφοδελτίων, ο πραγματιστής Ροχανί λαμβάνει 14,619 εκατομμύρια ψήφους και ο σκληροπυρηνικός συντηρητικός αντίπαλός του Ραϊσί 10,125 εκατομμύρια ψήφους", δήλωσε ο Αχμαντί σε παρέμβασή του στο δίκτυο Irib. Διευκρίνισε ότι υπάρχουν "περισσότεροι από 40 εκατομμύρια ψηφίσαντες" σε σύνολο 56,4 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων.

 

Ο Αχμαντί πρόσθεσε ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM