NEO VIDCAST

Ιράκ: Ξεκίνησε η μάχη για την απελευθέρωση του Ταλ Αφάρ, προπυργίου των τζιχαντιστών

Ιράκ: Ξεκίνησε η μάχη για την απελευθέρωση του Ταλ Αφάρ, προπυργίου των τζιχαντιστών Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης για την ανακατάληψη της πόλης Ταλ Αφάρ, του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επαρχία Νινευή.


Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Αμπάντι, ο οποίος φορούσε στρατιωτική στολή, ανακοίνωσε την «έναρξη της επιχείρησης της απελευθέρωσης της Ταλ Αφάρ».


«Λέω στους (άνδρες του) Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραδοθούν ή να σκοτωθούν», πρόσθεσε ο ιρακινός πρωθυπουργός.


Στην Ταλ Αφάρ, που απέχει 80 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη, έγιναν σφοδρά αεροπορικά πλήγματα τις τελευταίες ημέρες εναντίον θέσεων μελών του ΙΚ.


Το «χαλιφάτο» την ίδρυση του οποίου είχαν ανακηρύξει οι τζιχαντιστές κατέρρευσε ουσιαστικά τον περασμένο μήνα, όταν οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, έθεσαν ξανά υπό τον έλεγχό τους τη Μοσούλη, την «πρωτεύουσα» του ΙΚ στο Ιράκ, έπειτα από μια στρατιωτική επιχείρηση διάρκειας εννέα μηνών.

Διεθνή
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM