ΗΠΑ: Volkswagen και Bosch συμφωνούν να καταβάλουν 1,6 δισεκ. δολάρια στους ιδιοκτήτες οχημάτων στις ΗΠ

ΗΠΑ: Volkswagen και Bosch συμφωνούν να καταβάλουν 1,6 δισεκ. δολάρια στους ιδιοκτήτες οχημάτων στις ΗΠ Facebook Twitter
0

Η Volkswagen συμφώνησε να καταβάλει τουλάχιστον 1,26 δισεκ. δολάρια για την επισκευή ή την επαναγορά περίπου 80.000 ρυπογόνων οχημάτων με τρίλιτρους κινητήρες ντίζελ αυτοκινήτων – και θα μπορούσε να αναγκαστεί να πληρώσει πάνω από 4 δισεκ. δολάρια εάν οι ρυθμιστικές αρχές δεν εγκρίνουν τις επισκευές για όλα τα οχήματα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν αργά χθες.

 

Τον Δεκέμβριο, η VW είπε ότι συμφώνησε να επαναγοράσει 20.000 οχήματα και αναμένεται να προχωρήσει στην επισκευή άλλων 60.000. Τα έγγραφα του διακανονισμού δείχνουν ότι εάν οι ρυθμιστικές αρχές δεν εγκρίνουν την επισκευή για όλα τα οχήματα, θα μπορούσε να αυξηθεί το κόστος για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Ο διακανονισμός δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων με τρίλιτρους κινητήρες που επέλεξαν τη λύση των τεχνικών επιδιορθώσεων θα λάβουν αποζημίωση μεταξύ 7.000 δολαρίων και 16.000 δολαρίων από τη Volkswagen – και η αυτοκινητοβιομηχανία θα καταβάλει επιπλέον 500 δολάρια εάν οι επιδιορθώσεις αυτές επηρεάσουν τις επιδόσεις του οχήματος. Οι ιδιοκτήτες που επιλέγουν την επαναγορά θα λάβουν 7.500 δολάρια επιπλέον της αξίας του οχήματος.

 

Παράλληλα, η γερμανική εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων για αυτοκίνητα Robert Bosch GmbH συμφώνησε να καταβάλει 327,5 εκατ. δολάρια για να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των ρυπογόνων αμερικανικών οχημάτων.

 

Η VW είχε προηγουμένως συμφωνήσει να δαπανήσει έως 10,03 δισεκ. δολάρια για να επαναγοράσει 475.000 ρυπογόνα οχήματα με δίλιτρους κινητήρες αφού παραδέχθηκε ότι είχε εγκαταστήσει κρυφό λογισμικό που παραποιούσε τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bosch θα καταβάλει 163,3 εκατ. δολάρια για να καλύψει τις αξιώσεις των ιδιοκτητών οχημάτων με δίλιτρους κινητήρες, με τους περισσότερους εξ αυτών να λαμβάνουν 350 δολάρια έκαστος, ενώ οι ιδιοκτήτες των οχημάτων με τρίλιτρους κινητήρες θα μοιραστούν 113,3 εκατ. δολάρια. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων με τρίλιτρους κινητήρες θα λάβουν 1.500 δολάρια από την Bosch.

 

Η ακροαματική διαδικασία για την έγκριση του διακανονισμού θα πραγματοποιηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στο Σαν Φρανσίσκο στις 14 Φεβρουαρίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Διεθνή / Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Στη Σούμι και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, νάρκες και εκρηκτικά απειλούν καθημερινά πολίτες - Σχεδόν το 25% της χώρας είναι μολυσμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με ειδικούς του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM