ΗΠΑ: Τεράστια φωτιά σε διυλιστήριο της Φιλαδέλφειας

ΗΠΑ: Τεράστια φωτιά σε διυλιστήριο της Φιλαδέλφειας Facebook Twitter
0

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια φωτιά που ξέσπασε στο διυλιστήριο Philadelphia Energy Solutions Inc., στην πόλη της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ. 

Από την μεγάλη φωτιά χουν προκληθεί ζημιές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναστολή της λειτουργίας της μονάδας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και πηγές της εταιρείας.Στελέχη της πυροσβεστικής της Φιλαδέλφειας ανέφεραν ότι σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις και μια τεράστια πύρινη μπάλα εκτοξεύτηκε στον ουρανό ενώ η γύρω περιοχή καλύφθηκε από καπνό. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μια δεξαμενή βουτανίου.

Το διυλιστήριο αυτό παράγει 335.000 βαρέλια ημερησίως και είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Στο σημείο αυτό λειτουργεί μονάδα διύλισης πετρελαίου από το 1870.Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας PES έχουν αναφερθεί τέσσερις τραυματισμοί εργαζομένων. Όλοι τους δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Η έκταση της ζημιάς είναι άγνωστη προς το παρόν, όμως φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη από εκείνη που προκάλεσε μια προηγούμενη πυρκαγιά, πριν από δύο εβδομάδες, σε άλλη μονάδα του ίδιου συγκροτήματος.

Ένας εργάτης που δουλεύει πολλά χρόνια σε διυλιστήρια και βρισκόταν στη μονάδα όταν ξέσπασε η φωτιά είπε ότι «ήταν ό,τι χειρότερο έχει βιώσει. Έμοιαζε σαν να εξερράγη πυρηνική βόμβα, πίστεψα ότι θα πεθάνουμε όλοι», πρόσθεσε. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της πόλης τόνισαν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και δεν είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι αρχές σε εκκένωση περιοχών ή να διατάξουν την παραμονή των ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους.

Η PES στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για τρεις εκρήξεις στο διυλιστήριο. Πιστεύεται ότι το προϊόν που καίγεται είναι «κατά κύριο λόγο προπάνιο».Πηγή που έχει γνώση της λειτουργίας του εργοστασίου ανέφερε ότι μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε σε μια μονάδα αλκυλίωσης, παραγωγής 30.000 βαρελιών ημερησίως, στην οποία χρησιμοποιείται υδροφθορικό οξύ, ένα από τα πιο επικίνδυνα και αμφιλεγόμενα προϊόντα στον τομέα. Στο παρελθόν, εργαζόμενοι σε διυλιστήρια είχαν ζητήσει να σταματήσει η χρήση του υδροφθορικού οξέως λόγω των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει στα μάτια, στο δέρμα και στους πνεύμονες αν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα μετά από κάποια έκρηξη.

Οι πρώτες ενδείξεις από τον χώρο του διυλιστηρίου και τις γειτονικές περιοχές δείχνουν ότι δεν υπάρχει συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα, εύφλεκτων υδρογονανθράκων ή υδρόθειου, είπε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Φιλαδέλφειας, Τζέιμς Γκάροου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM