Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε άνδρας που έβαζε ξυραφάκια και βίδες στη ζύμη πίτσας, σε σούπερ μάρκετ στο Μέιν και το Νιου Χάμσαϊρ

 

Ο 39χρονος Νίκολας Μίτσελ έκανε συμφωνία με τους εισαγγελείς, στο πλαίσιο της οποίας δήλωσε ένοχος τον περασμένο Ιούνιο για δύο κατηγορίες αλλοίωσης καταναλωτικού προϊόντος. Επίσης, πρέπει να καταβάλει αποζημίωση σχεδόν 230.000 δολαρίων στα Hannaford Supermarkets. 

 

Αν και κανένας δεν τραυματίστηκε, το έγκλημα ήταν επικίνδυνο και διέσπειρε τον φόβο στην κοινότητα, επεσήμανε ο δικαστής. Ο Μίτσελ, δακρυσμένος, ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του. Δήλωσε ότι το έκανε για να εκδικηθεί την εταιρεία παρασκευής ζύμης για πίτσα, η οποία τον είχε απολύσει και όχι για να προκαλέσει κακό σε κάποιον καταναλωτή. 

 

Κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν πέρυσι να πιάνει ζύμη πίτσας και να τριγυρνάει κοντά σε ψυγείο σούπερ μάρκετ, προτού αποχωρήσει από το κατάστημα χωρίς να αγοράσει τίποτα. 

 

Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020, όταν βρέθηκαν ξυραφάκια σε ζύμη πίτσας που πουλήθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας στο Σάκο του Μέιν. Τρεις πελάτες που αγόρασαν το προϊόν από εκεί βρήκαν μέσα ξυραφάκια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Αλλοιώσεις προϊόντων επίσης έγιναν σε υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Σάνφορντ του Μέιντ και στο Ντόβερ του Νιου Χάμσαϊρ, με αποτέλεσμα να γίνει έρευνα. 

 

Ο Μίτσελ ήταν πρώην εργαζόμενος της εταιρείας It’ll Be Pizza που παράγει ζύμη για πίτσα. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η ζωή του εκτροχιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έμεινε άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητό του, ενώ αργότερα έχασε τη δουλειά του στην εταιρεία. 

 

Με πληροφορίες από ΑP