ΗΠΑ: Πυροβόλησαν εν ψυχρώ δεκάδες άλογα στο Κεντάκι - Επικήρυξη για 20.000$

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν εν ψυχρώ δεκάδες άλογα στο Κεντάκι - Επικήρυξη για 20.000$ Facebook Twitter
Με 20.000 δολάρια έχουν επικηρυχθεί οι δράστες που ευθύνονται για τα τουλάχιστον 20 νεκρά άλογα σε παλιό ορυχείο του Κεντάκι - Dumas Rescue
0

«Απάνθρωπη και φρικτή» χαρακτήρισε την εν ψυχρώ εκτέλεση 20 αλόγων η αστυνομία του Κεντάκι που αναζητά τους δράστες, οι οποίοι έχουν επικηρυχθεί για 20.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία των ζώων, Dumas Rescue, κάποια από τα άλογα ήταν έγκυες φοράδες ενώ άλλα πουλάρια - μεταξύ αυτών κι ένα μόλις ενός έτους. Ένα δε, σύμφωνα με τον σερίφη της Κομητείας Φλόιντ Τζον Χαντ, είχε ακόμη γρασίδι στο στόμα του.

Επρόκειτο για ένα κοπάδι αλόγων που ήταν ελεύθερα σε μία μεγάλη περιοχή του ανατολικού Κεντάκι, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία πυροβολήθηκαν με όπλο μικρού διαμετρήματος. Τα πτώματά τους έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα σε μία μεγάλη έκταση ανοιχτού ορυχείου - με την οργάνωση να καλύπτει ημερησίως περίπου 4.000 στρέμματα.

Τα πρώτα νεκρά ζώα εντοπίστηκαν στις 16 Δεκεμβρίου ενώ άλλα 6 βρέθηκαν την Κυριακή. Λόγω της μεγάλης έκτασης στην οποία πραγματοποιούνται έρευνες, οι αρχές δεν έχουν ακόμα καθαρή εικόνα για το πόσα άλογα είναι νεκρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ή δράστες μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρές ποινές για βασανισμό και κακοποίηση ζώων. Ο σερίφης Χαντ τόνισε πως πρόκειται για μία από τις χειρότερες υποθέσεις κακοποίησης ζώων που έχει δει.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ