ΗΠΑ: «Πλήρης στήριξη» στα σχέδια της Τουρκίας για αναβάθμιση των F-16

ΗΠΑ: «Πλήρης στήριξη» στα σχέδια της Τουρκίας για αναβάθμιση των F16 Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Την «πλήρη στήριξη» των Ηνωμένων Πολιτειών στα σχέδια της Τουρκίας για αναβάθμιση των F16, εξέφρασε η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπεύθυνη για θέματα διεθνούς ασφαλείας, Σελέστ Γουαλάντερ. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται τις δηλώσεις της αξιωματούχου, αυτά τα σχέδια βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας και πρέπει να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες τα στηρίζουν διότι συμβάλλουν στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα το απόγευμα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν.

Εχθές, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη η Τουρκία συμφώνησε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία να άρει τις ενστάσεις της για ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη στρατιωτική συμμαχία έπειτα από την υπογραφή κοινού μνημονίου συνεργασίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM