ΗΠΑ: Πέθανε 3 μέρες αφότου αστυνομικός τον πίεζε με το γόνατο στο λαιμό για 5' - «Μέθοδος Τζορτζ Φλόιντ»

ΗΠΑ: Πέθανε 3 μέρες αφότου αστυνομικός τον πίεζε με το γόνατο στο λαιμό για 5' - «Μέθοδος Τζορτζ Φλόιντ» Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας στη Β. Καλιφόρνια έχασε τη ζωή του, τρεις ημέρες αφότου, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν με γόνατο στον λαιμό για περίπου πέντε λεπτά κατά τη διάρκεια ψυχωτικού επεισοδίου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας. 

Ο Angelo Quinto «υπέφερε από άγχος, κατάθλιψη και παράνοια κατά τους τελευταίους μήνες», αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειάς τους σε αγωγή που κατέθεσαν στην οποία κάνουν λόγο για ανθρωποκτονία και ζητούν αποζημίωση. Η αδερφή του θύματος, Isabella Collins, κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι τους, σε πόλη της Καλιφόρνιας, στις 23 Δεκεμβρίου καθώς φοβόταν πως ο Angelo θα έκανε κακό στη μητέρα τους, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, John L. Burris, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πριν φτάσει η αστυνομία, η μητέρα του κρατούσε τον Angelo στο στήθος της με τα χέρια της πίσω από την πλάτη του και ο ίδιος είχε αρχίσει να ηρεμεί, σύμφωνα με τον Burris. Όταν η αστυνομία έφτασε εκεί «δεν έκανε καμιά προσπάθεια να κατανοήσει την κατάσταση και αμέσως άρπαξε τον άνδρα από την αγκαλιά της μητέρας του». 

Ο άνδρας, βετεράνος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε κοντινό νοσοκομείο όπου και κατέληξε τρεις μέρες μετά.

Η μητέρα του, Maria Quinto-Collins, με ένα κινητό τηλέφωνο κατέγραψε μέρος του περιστατικού. «Τι έγινε;» ακούγεται να λέει με κομμένη την ανάσα καθώς ο Quinto είναι πεσμένος και δεν κινείται. Όταν οι αστυνομικοί τον μεταφέρουν έξω έχει αίμα στο πρόσωπό του. Τοποθετείται σε φορείο και οι διασώστες πραγματοποιούν τεχνητή αναπνοή.

Δεν είναι είναι σαφές αν οι αστυνομικοί έφεραν κάμερες σώματος και σχεδόν δύο μήνες μετά το περιστατικό η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας οι αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες στον άνδρα ωστόσο «ανεξήγητα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την τεχνική "Τζορτζ Φλόιντ" βάζοντας το γόνατο πίσω και πλευρικά στον λαιμό του, αγνοώντας τις ικεσίες του Quinto "παρακαλώ μη με σκοτώσετε"» αναφέρει ο Burris.

Η έρευνα για αίτια θανάτου του άνδρα είναι ακόμα ανοιχτά και η υπόθεση βρίσκεται στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM