ΗΠΑ: Πέντε παιδιά πέθαναν σε φωτιά που ξέσπασε σε βρεφονηπιακό σταθμό

ΗΠΑ: Πέντε παιδιά πέθαναν σε φωτιά που ξέσπασε σε βρεφονηπιακό σταθμό Facebook Twitter
0

Πέντε παιδιά πέθαναν μετά από φωτιά που ξέσπασε σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό στις ΗΠΑ

Ειδικότερα, οι αμερικανικές αρχές ερευνούν τα αίτια μιας πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο 5 παιδιών στο Έρι, στην Πενσυλβάνια, την ώρα που κοιμόντουσαν σε έναν ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Τα παιδιά, ηλικίας από 8 μηνών έως 7 ετών, κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όταν ξέσπασε η φωτιά την Κυριακή, εξήγησε ο Γκάι Σάντον, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων της πόλης αυτής, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο περίπου 25 λεπτά , αφότου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και αντίκρισαν «μεγάλες φλόγες να βγαίνουν από όλα τα παράθυρα του πρώτου ορόφου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν παιδιά εγκλωβισμένα στον δεύτερο όροφο» εξήγησε ο Σάντον στο τηλεοπτικό δίκτυο Jet24.

«Οι πυροσβέστες άρχισαν τη μάχη με τις φλόγες, την ώρα που μια δεύτερη ομάδα έσπευσε στην πίσω πλευρά του κτίσματος για να ανέβει στα δωμάτια» συνέχισε ο ίδιος. «Θα μπορούσαμε να τα έχουμε σώσει... τα 5 μικρότερα παιδιά, δυστυχώς, όμως, είχαν ήδη πεθάνει».


Η Ελέιν Χάρις, η γυναίκα που είχε ανοίξει τον βρεφονηπιακό σταθμό στο σπίτι της, τραυματίστηκε, ενώ καθοδόν προς το νοσοκομείο είχε τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με τον Σάντον. Διακομίστηκε, τελικά, στο Πίτσμπουργκ για να λάβει τις πρώτες βοήθειας.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είπε στους New York Times ότι το ένα από τα θύματα ήταν παιδί της Χάρις, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν αδέλφια.

Οι ερευνητές της πυροσβεστικής προσανατολίζονται προς το σενάριο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/  AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM