ΗΠΑ: «Ο Νετανιάχου υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον Τζο Μπάιντεν», υποστηρίζει γερουσιαστής

ΗΠΑ: «Ο Νετανιάχου υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον Τζο Μπάιντεν», υποστηρίζει γερουσιαστής Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα δέχεται πλήθος επικρίσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς αλλά και του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, ο γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν επέκρινε με οξύτητα την πολιτική του Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή αλλά και τη συμπεριφορά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο Νετανιάχου συνεχίζει ουσιαστικά, ξέρετε, να υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κι εμείς στέλνουμε κι άλλες βόμβες. Είναι παράλογο. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί έναντι της Χαμάς, αλλά η διμερής εταιρική σχέση «πρέπει να είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας, όχι μονομερής λευκή επιταγή με χρήματα του αμερικανού φορολογούμενου» συνέχισε, επιμένοντας πως πρέπει να διατυπωθούν σαφείς απαιτήσεις και μια από αυτές είναι η διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρέπει «να πούμε πως βάζουμε προϋποθέσεις: μην αφήνετε κόσμο να λιμοκτονεί. Ο πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις μετά τις πρόσφατες επικριτικές τοποθετήσεις του για τον τρόπο που διεξάγεται η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση», συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας πως η ισραηλινή κυβέρνηση εμποδίζει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα η πίεση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ προς τον πρόεδρο προκειμένου να χειριστεί αλλιώς το Ισραήλ εντείνεται. Ωστόσο η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν κατονόμασε, αποκάλυψε πως η Ουάσιγκτον πρόσφατα ενέκρινε «σιωπηρά» παραδόσεις βομβών και προηγμένων μαχητικών στον ισραηλινό στρατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Διεθνή / «Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Παρά τις καταγγελίες για «στρατιωτικοποίηση της δημοκρατίας», ο Τραμπ μίλησε με υπερηφάνεια για τη δύναμη των ΗΠΑ και χειροκροτούσε θερμά τους σχηματισμούς που παρέλαυναν
LIFO NEWSROOM
Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM