ΗΠΑ: «Ο Νετανιάχου υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον Τζο Μπάιντεν», υποστηρίζει γερουσιαστής

ΗΠΑ: «Ο Νετανιάχου υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον Τζο Μπάιντεν», υποστηρίζει γερουσιαστής Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα δέχεται πλήθος επικρίσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς αλλά και του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, ο γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν επέκρινε με οξύτητα την πολιτική του Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή αλλά και τη συμπεριφορά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο Νετανιάχου συνεχίζει ουσιαστικά, ξέρετε, να υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κι εμείς στέλνουμε κι άλλες βόμβες. Είναι παράλογο. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί έναντι της Χαμάς, αλλά η διμερής εταιρική σχέση «πρέπει να είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας, όχι μονομερής λευκή επιταγή με χρήματα του αμερικανού φορολογούμενου» συνέχισε, επιμένοντας πως πρέπει να διατυπωθούν σαφείς απαιτήσεις και μια από αυτές είναι η διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρέπει «να πούμε πως βάζουμε προϋποθέσεις: μην αφήνετε κόσμο να λιμοκτονεί. Ο πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις μετά τις πρόσφατες επικριτικές τοποθετήσεις του για τον τρόπο που διεξάγεται η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση», συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας πως η ισραηλινή κυβέρνηση εμποδίζει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα η πίεση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ προς τον πρόεδρο προκειμένου να χειριστεί αλλιώς το Ισραήλ εντείνεται. Ωστόσο η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν κατονόμασε, αποκάλυψε πως η Ουάσιγκτον πρόσφατα ενέκρινε «σιωπηρά» παραδόσεις βομβών και προηγμένων μαχητικών στον ισραηλινό στρατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM