Ένα μυστήριο με πακέτα σπόρων, που αποστέλλονται σε πολίτες ταχυδρομικά, προσπαθούν να λύσουν οι αρχές στις ΗΠΑ.

 

Σε περισσότερες από δέκα πολιτείες άνθρωποι έχουν λάβει τέτοια σακουλάκια με σπόρους, τα οποία δεν τα παρήγγειλαν. Κατά τα φαινόμενα, αυτά έχουν σταλεί ταχυδρομικώς από την Κίνα.

 

ΗΠΑ: Μυστήριο με σπόρους που φτάνουν σε πολίτες ταχυδρομικά- «Μην τους φυτέψετε» λένε οι αρχές
EPA

 

Το υπουργείο Γεωργίας κάλεσε τους πολίτες να μην φυτεύουν αυτούς τους σπόρους και να ειδοποιούν τις αρχές αν λάβουν τέτοιο πακέτο. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι διερευνά την υπόθεση σε συνεργασία με ομοσπονδιακές υπηρεσίες και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Πάντως, το υπουργείο Γεωργίας σημείωσε ότι προς το παρόν «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πρόκειται για κάτι άλλο πέρα από μια απάτη στην οποία άνθρωποι λαμβάνουν αντικείμενα που δεν παρήγγειλαν, από πωλητή, ο οποίος στη συνέχεια δημοσιεύει ψευδείς αξιολογήσεις πελατών, για να ενισχύσει τις πωλήσεις».

 


Στη Φλόριντα, οι αρχές έχουν δεχθεί περισσότερες από 600 αναφορές από πολίτες που έλαβαν πακέτα με σπόρους που δεν παρήγγειλαν, σύμφωνα με την επίτροπο Γεωργίας, Νίκι Φράιντ. Πολλές τέτοιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν και στη Βόρεια Καρολίνα, αλλά και το Κεντάκι.

 

«Δεν γνωρίζουμε τι είναι και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε κάποια ζημιά στην αγροτική παραγωγή των ΗΠΑ», δήλωσε ο επίτροπος Γεωργίας του Κεντάκι, Ράιαν Κουάρλς. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες προκειμένου να ξέρουμε αν πρόκειται για απάτη, φάρσα ή πράξη αγροτικής βιοτρομοκρατίας», συμπλήρωσε και προειδοποίησε: «Οι σπόροι θα μπορούσαν να εισάγουν άγνωστες ασθένειες σε τοπικά φυτά, να βλάψουν τα ζώα ή να απειλήσουν το περιβάλλον μας».

 

Με πληροφορίες από Guardian