ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αποσύρει τα βιβλία που επικρίνουν τον ρατσισμό

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αποσύρει τα βιβλία που επικρίνουν τον ρατσισμό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου © Unsplash
0

Εκατοντάδες βιβλία έχουν πλέον εξαφανιστεί από τη βιβλιοθήκη της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, μετά από εντολή του γραφείου του υπουργού Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, που οδήγησε σε εκκαθάριση βιβλίων που ασκούν κριτική στο ρατσισμό, αλλά διατήρησαν τόμους που υπερασπίζονται τη λευκή υπεροχή.

Η απόφαση της διοίκησης Τραμπ να διατάξει την απαγόρευση ορισμένων βιβλίων από τη βιβλιοθήκη της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑείναι μια μελέτη περίπτωσης ιδεολογικής λογοκρισίας, λένε απόφοιτοι και ακαδημαϊκοί. 

Μια ματιά στον κατάλογο έδειξε ότι στο στόχαστρο βρέθηκαν αντιρατσιστές, αποκαλύπτοντας τις αντιφάσεις στην επίθεση κατά των λεγόμενων πολιτικών ποικιλομορφίας, ισότητας και ενσωμάτωσης: Οι διορισμένοι τάχθηκαν υπέρ των βιβλίων που αγκαλιάζουν οι λευκοί ρατσιστές ενάντια σε εκείνα που εξετάζουν και επικρίνουν τον ρατσισμό κατά των μαύρων Αμερικανών.

Οι υπάλληλοι άρχισαν να αποσύρουν τα βιβλία από τα ράφια της βιβλιοθήκης το βράδυ της 31ης Μαρτίου και ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση το επόμενο πρωί, πριν από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας, Πιτ Χεγκσεθ, εκείνη την ημέρα. Οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν αναστάτωση σε ορισμένους από τους αποφοίτους της σχολής, στους οποίους περιλαμβάνονται ναύαρχοι και στρατηγοί τεσσάρων αστέρων, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί και εκλεγμένοι αξιωματούχοι.

«Το Πεντάγωνο θα μπορούσε να έχει ένα επιχείρημα - αν οι δόκιμοι σημαιοφόροι αναγκάζονταν να διαβάσουν αυτά τα 400 βιβλία», δήλωσε ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, συγγραφέας, απόφοιτος της ακαδημίας και πρώην διοικητής όλων των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη. «Αλλά όπως καταλαβαίνω, ήταν απλώς μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων βιβλίων της βιβλιοθήκης Nimitz, τα οποία ένας σπουδαστής θα μπορούσε να επιλέξει να δανειστεί. Τι φοβούνται, ότι θα τους κρατήσουμε μακριά από τη βιβλιοθήκη;» διερωτήθηκε. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM