ΗΠΑ: Ένα τρίχρονο αγοράκι σκοτώθηκε από πυρά στο πάρτι γενεθλίων του

ΗΠΑ: Ένα τρίχρονο αγοράκι σκοτώθηκε από πυρά στο πάρτι γενεθλίων του Facebook Twitter
PIXABAY
0

Πληροφορίες για τη δολοφονία ενός αγοριού 3 ετών που πυροβολήθηκε θανάσιμα στο πάρτι των γενεθλίων του στη Φλόριντα αναζητά η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε.

Ο μικρός Ιλάιζα Λαφράνς πιθανότατα χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα το Σάββατο στο τέλος του πάρτι στα προάστια του Μαϊάμι, όταν άτομα «εξοπλισμένα με πολλά ημιαυτόματα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός τουφεκίου» άνοιξαν πυρ προς το σπίτι, καθώς οι γονείς του και άλλα μέλη της οικογένειάς του «καθάριζαν τον κήπο», είπε η αστυνομία.

Το παιδί «μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του», πρόσθεσε η αστυνομία.

Τα χρήματα που προσφέρουν οι αρχές σε όποιον δώσει οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών αυξήθηκαν τη Δευτέρα σε 15.000 δολάρια. Ο Ιλάιζα, ο οποίος θα γινόταν 4 ετών σε λίγες μέρες, γιόρταζε τα γενέθλιά του μαζί με ένα άλλο παιδί, σύμφωνα με συγγενείς του που μίλησαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο από το πάρτι γενεθλίων δείχνουν τα μικρά παιδιά να διασκεδάζουν στην πισίνα του σπιτιού και να περιβάλλονται από πολύχρωμα μπαλόνια.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά την ενεργοποίηση του συστήματος ειδοποίησης ShotSpotter, μια ακουστική τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει πυροβολισμούς και η οποία είναι εγκατεστημένη σε σχεδόν 100 αμερικανικές πόλεις.

Μια 21χρονη γυναίκα τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά. Η αστυνομία βρήκε περισσότερους από 60 κάλυκες στο σημείο.

«Είμαι πραγματικά συντετριμμένος, είμαι αηδιασμένος», δήλωσε ο Αλφρέντο Ραμίρες, αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ, υποσχόμενος να εντοπίσει τους δράστες αυτού του εγκλήματος.

Τα πυροβόλα όπλα είναι κοινά στις ΗΠΑ και παιδιά, μερικές φορές πολύ μικρά, πέφτουν συχνά θύματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM