ΗΠΑ: Διαμαρτυρία από ενόπλους μέσα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν, κατά του lockdown

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία από ενόπλους μέσα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν, κατά του lockdown Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες διαδηλωτές, κάποιοι από αυτούς οπλισμένοι, μπήκαν στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν και διαμαρτυρήθηκαν κατά του lockdown.

Στο Μίσιγκαν η οπλοφορία είναι νόμιμη και επιτρέπεται να φέρει κάποιος όπλο εντός του Καπιτωλίου. Η αστυνομία, αφού έλεγξε τη θερμοκρασία τους, επέτρεψε σε κάποιους από τους διαδηλωτές να μπουν εντός του κτιρίου στο οποίο γινόταν συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών.

Πρόσφατα, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ παρέτεινε την καραντίνα έως τις 15 Μαΐου. Η πολιτεία έχει πληγεί σφοδρά από τον κορωνοϊό, καθώς ήδη 3.788 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 41.000.

 

«Αφήστε μας να δουλέψουμε», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκα και δεν τηρούσαν αποστάσεις. Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας ήταν να ανοίξουν από σήμερα τα καταστήματα.

Μία γερουσιαστής ανέφερε ότι κάποιοι συνάδελφοί της φόρεσαν αλεξίσφαιρο γιλέκο. «Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια μας φωνάζουν. Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», έγραψε στο Twitter η Ντέινα Πολεχάνσκι, δημοσιεύοντας φωτογραφία με διαδηλωτές.


Πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ