ΗΠΑ: Δεν έχει αλλάξει η θέση της Ουάσινγκτον για τα F-35 στην Τουρκία εφόσον παραλάβει τους S-400

ΗΠΑ: Δεν έχει αλλάξει η θέση της Ουάσινγκτον για τα F-35 στην Τουρκία εφόσον παραλάβει τους S-400 Facebook Twitter
EPA
0

Ότι δεν έχει αλλάξει η στάση των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας στο θέμα των μαχητικών F-35 εφόσον παραλάβει τους S-400 από τη Ρωσία.


Ειδικότερα, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35, εφόσον η Άγκυρα παραλάβει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400. Ο Έσπερ πρόσθεσε ότι θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του για το θέμα αυτό.

Στις 26 Ιουνίου ο Έσπερ είχε δηλώσει στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όταν συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και τους S-400 και τα προηγμένα μαχητικά F-35.«Είμαστε ενήμεροι για την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία. Η στάση μας όσον αφορά τα F-35 δεν έχει αλλάξει και θα μιλήσω με τον Τούρκο ομόλογο μου Ακάρ σήμερα το απόγευμα» είπε ο Αμερικανός υπουργός, προσθέτοντας ότι θα γίνουν δηλώσεις μετά από αυτή τη συνομιλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters /Tass

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM