ΗΠΑ: «Βαθιά αδαής και σκληρός» ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την ανιψιά του

«Βαθιά αδαής και σκληρός» ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τη λεσβία ανιψιά του Facebook Twitter
Ντόλαντ Τραμπ / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Αντιμέτωπος με την οργή της ανιψιάς του ήρθε ο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία τον αποκάλεσε «αδαή», σχετικά με την απειλή του να τερματίσει το δικαίωμα της ιθαγένειας εκ γενετής στις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία αναφέρεται στη νομική αντίληψη ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται στις ΗΠΑ γίνονται αυτόματα πολίτες, όπως ορίζεται στην 14η τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, αλλά ο Ντόναλν Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την ιδέα αυτή «γελοία». Μιλώντας στην εκπομπή Meet The Press του NBC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο εκλεγμένος πρόεδρος ανέφερε πως «είμαστε η μόνη χώρα που το έχει» και πως αυτό «πρέπει να το αλλάξουμε».

Ωστόσο, μια σύντομη αναζήτηση στο Google αποκαλύπτει ότι περισσότερες από 30 άλλες χώρες έχουν παρόμοια νομοθεσία. Η Μαίρη Τραμπ, κλινική ψυχολόγος, λεσβία και σφοδρή επικρίτρια του θείου της, χαρακτήρισε τα σχόλια ως «κατάπτυστα». 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MSNBC, κατακεραύνωσε τον Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως «δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Είναι ένας βαθιά αδαής, σκληρός άνθρωπος που φαίνεται να ξεχνά ότι ο πατέρας του ήταν Αμερικανός πρώτης γενιάς. Αν δεν υπήρχε το δικαίωμα της εκ γενετής ιθαγένειας, ο παππούς μου πιθανόν να μην είχε τη δυνατότητα να μείνει εδώ», συνέχισε.

«Προφανώς, οι μετανάστες που μισεί ο Ντόναλντ είναι έγχρωμοι και αυτό που επίσης δεν καταλαβαίνει είναι ότι ο λόγος για τον οποίο έχουμε τη δέκατη τέταρτη τροπολογία ήταν επειδή υποδουλώσαμε μια ολόκληρη φυλή ανθρώπων και αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ότι μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου και την απελευθέρωσή τους, θα προστατεύονταν, εν ολίγοις, με την απόδοση ιθαγένειας σε αυτούς» ξεκαθάρισε.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός με τον οποίο μπορεί να το κάνει να συμβεί, αλλά αυτή είναι άλλη μια περίπτωση στην οποία βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να βασιστούμε στους Ρεπουμπλικάνους για να κάνουν το σωστό και να προστατεύσουν τους Αμερικανούς πολίτες», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Eκπρόσωπος του Τραμπ χαρακτηρίζει «εικασίες» τα περί απαγόρευσης συμμετοχής των τρανς στον στρατό

Lgbtqi+ / ΗΠΑ: «Εικασίες» τα περί απαγόρευσης συμμετοχής των τρανς στον στρατό, λέει εκπρόσωπος του Τραμπ

«Κάνουν εικασίες και δεν έχουν ιδέα για τι πραγματικά μιλάνε» είπε η Καρολίν Λέβιτ, εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, για τις πληροφορίες ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα απομακρύνει όλα τα τρανς άτομα από τον στρατό
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM