ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν σκαντζόχοιρους σε ώρα υπηρεσίας, με τα κλομπ τους

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν σκαντζόχοιρους σε ώρα υπηρεσίας, με τα κλομπ τους Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δύο αστυνομικοί, που υπηρετούσαν σε αστυνομικό τμήμα στην Πολιτεία του Μέιν, στις ΗΠΑ, απολύθηκαν μετά από καταγγελίες για βίαιη θανάτωση ζώων. 

Συγκεκριμένα, οι Άντισον Κοξ και Μάικλ Ρόλερσον, 27 και 30 ετών αντίστοιχα, απολύθηκαν καθώς φέρεται να χτύπησαν με τα κλομπ τους σκαντζόχοιρους σε ώρα υπηρεσίας με την εφημερίδα The Courier Gazette. Τα περιστατικά σημειώθηκαν στις αρχές Ιουνίου αλλά δεν αναφέρθηκαν μέχρι τα τέλη Αυγούστου από άλλο αστυνομικό του Rockland Police Department, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Κρις Γιάνγκ επιβεβαίωσε ότι οι δύο αστυνομικοί απολύθηκαν με ανάρτησή του στο Facebook αλλά δεν αποκάλυψε την ταυτότητά τους ή άλλες λεπτομέρειες, επικαλούμενος τη νομοθεσία σχετικά με τα πειθαρχικά μέτρα για τους εργαζόμενους. Το CNN ζήτησε από τον Γιάνγκ να σχολιάσει το γεγονός αλλά εκείνος αρνήθηκε. Ένας τρίτος αξιωματικός βρίσκεται σε διαθεσιμότητα καθώς φέρεται να μαγνητοσκοπούσε τον Ρόλερσον ενώ σκότωνε έναν σκαντζόχοιρο.

Τα περιστατικά ερευνήθηκαν και από ποινικό δικαστήριο. To γραφείο σερίφη της Κομητείας του Λίνκολν, επιβεβαίωσε στο CNN πως πραγματοποίησε την εσωτερική έρευνα εκ μέρους του Rockland Police Department, ωστόσο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Πληροφορίες από την έρευνα και εκθέσεις φαίνεται πως διέρρευσαν στην The Courier Gazette. Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως οι αστυνομικοί, με τρόπο που υποδηλώνει αδιαφορία για τη ζωή των ζώων, προκάλεσαν «σκόπιμα τον θάνατό τους». 

Η εισαγγελέας Νατάσα Ίρβινγκ δήλωσε στο CNN ότι οι Κοξ και Ρόλερσον θα εμφανιστούν στο δικαστήριο για τις 9 Νοεμβρίου και ακόμη δεν έχουν υποβάλει ένσταση για καμία από τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση εκτιμάται πως ο Ρόλερσον σκότωσε οκτώ σκαντζόχοιρους και ο Κοξ τρεις. 

«Ο Μάικ είναι ένας βετεράνος που του έχει απονεμηθεί παράσημο, ένας αφοσιωμένος αστυνομικός και ένας αξιαγάπητος οικογενειάρχης. Αυτός και η οικογένειά του έχουν καταστραφεί από τις κατηγορίες», ανέφερε μεταξύ άλλων στο CNN ο δικηγόρος του Ρόλερσον, Στιβ Ο Σμιθ, προσθέτοντας πως η υπόθεση δεν μπορεί να αποτελεί ευκαιρία ώστε να «κερδίσει πόντους» κάποιος ακτιβιστής ενάντια των αστυνομικών.  

«Μία τεράστια δύναμη δίνεται στους ένστολους και έχουν ευθύνη να προστατεύουν τις κοινότητές τους. Είναι κάτι που δεν πρέπει να το παίρνει κάποιος αψήφιστα», δήλωσε ο Κρις Γιάνγκ συμπληρώνοντας πως αν υπάρχει κάποια κατηγορία για κατάχρηση εκ μέρους της αστυνομίας θα την έπαιρνε πολύ σοβαρά και θα φρόντιζε ώστε η διερεύνησή της να γίνει σωστά και με προτεραιότητα τη δημόσια ασφάλεια και την εμπιστοσύνη της κοινότητας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM