ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν κατά λάθος μία 14χρονη - Την ώρα που ψώνιζε για τα γενέθλιά της

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν κατά λάθος μία 14χρονη - Την ώρα που ψώνιζε για τα γενέθλιά της Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Μία 14χρονη στις ΗΠΑ σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο δοκιμαστήριο ενός καταστήματος, όταν αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν για να εξουδετερώσουν έναν ύποπτο.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση και σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο από το συμβάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 23 Δεκεμβρίου αστυνομικοί πήγαν σε ένα κατάστημα ενδυμάτων στο Νορθ Χόλιγουντ, κοντά στο Λος Άντζελες, όπου ήταν σε εξέλιξη μια «ένοπλη ληστεία». Φτάνοντας εκεί, είδαν μία αιμόφυρτη γυναίκα, που έφερε πολλά τραύματα, σε μικρή απόσταση από έναν ύποπτο. Άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα αυτού και τον σκότωσαν επί τόπου.

«Εν αγνοία των αστυνομικών, ένα κορίτσι 14 ετών, η Βαλεντίνα Ορεγιάνα-Περάλτα βρισκόταν στο δοκιμαστήριο, στην άλλη πλευρά ενός τοίχου, ακριβώς πίσω από τον ύποπτο», γράφει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Μόνο αφού εξουδετέρωσαν τον άνδρα αντιλήφθηκαν ότι η έφηβη είχε χτυπηθεί θανάσιμα από μία σφαίρα.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το κορίτσι φαίνεται ότι χτυπήθηκε από μία από τις σφαίρες που έριξε ένας αστυνομικός.

Η Βαλεντίνα ψώνιζε μαζί με τη μητέρα της ενόψει της γιορτής των γενεθλίων της. Θα έκλεινε τα 15, μία  ηλικία πολύ σημαντική για τους Λατινοαμερικάνους και τους ισπανόφωνους των ΗΠΑ. Η γιορτή, την οποία αποκαλούν «κινσεάνερα», είναι ουσιαστικά μία τελετή ενηλικίωσης για τα νεαρά κορίτσια.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Μάικλ Μουρ έκανε λόγο για ένα «χαοτικό συμβάν» που κατέληξε στον θάνατο «ενός αθώου παιδιού». Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και δεσμεύτηκε ότι θα ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία. Για το σκοπό αυτό θα δοθούν στη δημοσιότητα οι τηλεφωνικές κλήσεις στην αστυνομία, οι συνομιλίες των αστυνομικών στον ασύρματο και τα βίντεο από τις ασύρματες κάμερες των αστυνομικών αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν βρέθηκε κανένα όπλο πάνω στον ύποπτο, έναν άνδρα 24 ετών ο οποίος είχε διωχθεί ποινικά για ενδοοικογενειακή βία και χρησιμοποίησε ένα βαρύ λουκέτο για να χτυπήσει το θύμα του.

Μία από τις σημαντικότερες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ισπανόφωνων, η Lulac, επέκρινε τους αστυνομικούς για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν. «Είναι απαράδεκτο οι αστυνομικοί του Λος Άντζελες να ανοίγουν πυρ μέσα σε ένα γεμάτο κατάστημα, εν μέσω των χριστουγεννιάτικων αγορών, χωρίς να ξέρουν μετά βεβαιότητας αν ο ύποπτος ήταν οπλισμένος», σχολίασε ο πρόεδρος της Lulac, Ντομίνγκο Γκαρσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM