ΗΠΑ: Ανησυχία για χακάρισμα στελεχών της κυβέρνησης- Μετά το «χτύπημα» στον Μπέζος

ΗΠΑ: Ανησυχία για χακάρισμα στελεχών της κυβέρνησης- Μετά το «χτύπημα» στον Μπέζος Facebook Twitter
Ανησυχία ότι οι Σαουδάραβες χάκαραν και τον Τζάρεντ Κούσνερ (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι αποκαλύψεις ότι το κινητό του Τζεφ Μπέζος χακαρίστηκε, με φερόμενη εμπλοκή του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι ανάλογο και με στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν κάλεσε την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), να απαντήσει αν έχουν χτυπήσει οι χάκερ στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της NSA, Πολ Νακασόουν, ο Γουάιντεν τον καλεί να απαντήσει αν είναι σίγουρος ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει προσπαθήσει να χακάρει και υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχος, ανάμεσά τους ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Τζάρεντ Κούσνερ.

O Κούσνερ, σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, επικοινωνεί απευθείας με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μέσω της εφαρμογής WhatsApp, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων του CNN και των New York Times.

Το χακάρισμα του κινητού του Μπέζος- ιδιοκτήτη της Washington Post και ιδρυτή της Amazon- φέρεται να ξεκίνησε όταν έλαβε ένα μήνυμα στο WhatsApp από τον λογαριασμό του Σαουδάραβα πρίγκιπα, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Για την υπόθεση αυτή γίνεται τώρα έρευνα από δύο ανεξάρτητους ερευνητές του ΟΗΕ.

Ο Γουάιντεν θύμισε μάλιστα την παραίτηση του Δημήτριου Βαστάκη τον Οκτώβριο του 2019, του πρώην επικεφαλής κυβερνοασφάλειας του Λευκού Οίκου. Αυτός φέρεται να είχε πει ότι ο Λευκός Οίκος ενεργεί με τρόπο που πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα μια ηλεκτρονική παραβίαση.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών βάζουν στο στόχαστρο υψηλόβαθμους Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιδιώκουν να παραβιάσουν τόσο τους επαγγελματικούς όσο και τους προσωπικούς λογαριασμούς τους, αλλά και τις συσκευές τους», ανέφερε ο Γουάιντεν.

Σε ξεχωριστό αίτημα, ο γερουσιαστής από το Όρεγκον ζητά να υποχρεωθεί η διοίκηση Τραμπ να δημοσιεύσει επίσημα τις πληροφορίες που συνέλεξε για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Ο Γουάιντεν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μπουχτίσει με τους Σαουδάραβες και ότι κάποιοι θα υποστηρίξουν το αίτημά του για την ανακοίνωση μη απόρρητων πληροφοριών για τη δολοφονία Κασόγκι, παρά τις αντιρρήσεις του Λευκού Οίκου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM