Ένας εργάτης στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης πέθανε καθώς έτρωγε, σε καθημερινή βάση, μεγάλες ποσότητες ζαχαρωτών. 

 

Ο άνδρας, που το όνομά του δεν έγινε γνωστό, ήταν 54 ετών, και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC κατανάλωνε περίπου μιάμιση σακούλα ζαχαρωτών την ημέρα. Ο άνδρας δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα μέχρι που υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο fast food. 

 

Οι γιατροί, περιγράφοντας την περίπτωση στο New England Journal of Medicine, αποδίδουν τον θάνατό του στο γλυκυρριζικό οξύ. Σύμφωνα με τον γιατρό Elazer R. Edelman η διατροφή του άνδρα ήταν «φτωχή». Ο ίδιος αναφέρει πως το γλυκυρριζικό οξύ, ένα συστατικό από τις ρίζες γλυκόριζας, μπορεί να προκαλέσει «υπέρταση, υποκαλιαιμία, μεταβολική αλκάλωση, θανατηφόρες αρρυθμίες και νεφρική ανεπάρκεια». Ο άνδρας έπασχε από όλα τα παραπάνω. 

 

Ο άνδρας, πρόσφατα, είχε αλλάξει τα γλυκά που έτρωγε. Μερικές εβδομάδες πριν τον θάνατο του, σταμάτησε να τρώει ζαχαρωτά κόκκινων φρούτων και ξεκίνησε να καταναλώνει μία άλλη ποικιλία με μαύρη γλυκόριζα. Σύμφωνα με έναν ακόμη γιατρό, τον Andrew L. Lundquist, η γλυκόριζα ευθύνεται για τον θάνατο του άνδρα. «Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι η πρόσφατη αλλαγή σε ζαχαρωτά γλυκόριζα, είναι η πιθανή αιτία της υποκαλιαιμίας του». 

 

Με πληροφορίες από BBC